Beauty Favourites Getest

Getest: ELASTILash

Ze zijn in opkomst, de producten die je wimpers langer en voller maken. En dan hebben we het niet over mascara’s, maar over serums die even tijd nodig hebben om hun werk te doen. Zoals ELASTILash, dat wij de afgelopen weken voor je hebben getest.

Eerst een stukje achtergrond: in ELASTILash zit het ingrediënt Myristoyl Pentapepitide-17. Een eiwit dat de haarzakjes in de wimperbogen stimuleert, waardoor de wimpers langer worden vastgehouden. Daarnaast stimuleert het de haarzakjes om sneller nieuwe wimpers aan te maken.

Uiteraard is een en ander, voor wij het gingen gebruiken, grondig getest en veilig bevonden. We brachten dus met een gerust hart 6 weken lang iedere avond voor het slapen gaan een klein lijntje, als ware het een eyeliner, aan op ons bovenste ooglid. Na een week of wat begonen we het resultaat kritisch te bekijken, om te concluderen dat we vooral meer wimpers leken te hebben.

Nog eens even later, na precies 6 weken (de tijd die het product aangeeft nodig te hebben om het gewenste resultaat te behalen), zijn we er zeker van: onze wimpers hebben zich niet alleen vermenigvuldigd, ze zijn ook langer! Een logisch gevolg van de achtergrondinfo die we al eerder gaven: als haartjes langer blijven zitten voor zij uitvallen, krijg je er vanzelf meer, die door de langere ‘draagtijd’ ook vanzelf langer zullen zijn.

Ben je dik tevreden over je wimpers, dan heb je ELASTILash niet nodig. Zijn je wimpers echter altijd kort en/of dun, dan kunnen wij dit product absoluut aanraden voor een flinke boost. Makkelijk in gebruik en alhoewel wat duur in aanschaf (59,50 euro, te koop via DermaClinic in Groningen, www.dermaclinic.nl) gaat het makkelijk maanden mee: je hebt iedere dag slechts 1 dun streepje nodig.