Beauty Favourites Featured Getest

Getest: Dove Nourishing Oil Care

Olie in je haar smeren: het lijkt vragen om moeilijkheden. Maar Dove ontdekte dat als je de juiste olie op de juiste manier gebruikt, het effect juist zeer positief is, zeker bij zeer droog haar.

Zij gebruikten amandelolie en kokosolie voor hun nieuwe Nourishing Oil Care-lijn, bestaande uit een shampoo, voedend masker, intensieve conditioner en conditioner (verkoopprijzen tussen de 3,79 en 6,99 euro). Producten speciaal voor zeer droog haar, waarbij de olie snel in het haar trekt. Zo wordt het wel extra goed gevoed, zonder het zwaar of vet te maken. Wij namen de proef op de som.

We gebruikten eerst de shampoo, gevolgd door de Dagelijkse Intensieve Conditioner. De shampoo voelt lekker rijk aan, en is makkelijk in gebruik. De intensieve conditioner is er speciaal voor extra droog, stug en pluizig haar, dat meer nodig heeft dan een gewone condiotioner. De inhoud van de conditioner is tweekleurig, en komt in twee strepen de tube uit: een gouden laag met daarin de voedende oliƫn, en een witte laag die je haarschubben afsluit, zodat alle voeding in je haar blijft en niet door het doucheputje spoelt.

Na gebruik voelt ons haar goed gevoed aan, maar wel wat anders dan normaal. Niet zwaar, er zit nog genoeg volume in, maar misschien net wat ‘slomer’ dan we gewend zijn. Het haar is superglad geworden door de behandeling, en daardoor net wat lastiger in model te brengen (zeker bij kort haar). Het glanst echter als nooit tevoren en heeft er nog nooit zo gezond uitgezien, dus het effect mag zeker spectaculair genoemd worden!