Beauty Favourites Getest

Getest: Dermalogica Treatment Foundation

Zelfs bij gebruik van de duurste foundations kun je er last van hebben: vlekjes, bultjes of zelfs pukkeltjes. Ben je gevoelig voor synthetische kleurstoffen of minerale olie, die in veel foundations voorkomen, dan ben je al snel de klos.

Dermalogica heeft een Treatment Foundation die belooft anders te zijn. Op water gebaseerd, dus zonder olie, gebruik makend van natuurlijke mineralen. Dat klinkt als muziek in onze oren, en dus sloegen we aan het testen.

De foundation is transparant, en geeft je huid dus geen ‘masker’. Ga je voor een klein beetje egalisatie dan is 1 laagje voldoende, wil je liever een wat ‘stevigere’ basis dan kun je ook zonder vlekken meerdere laagjes opbrengen, net zolang tot de voor jou gewenste dekking bereikt is. De foundation droogt mooi mat op en zorgt voor een naturelle, maar wel verzorgde look. De dekking is, bij 2 laagjes, al zeer goed te noemen: voor lichte rode vlekjes heb je geen concealer meer nodig.

Dan het belangrijkste: wat doet het voor je huid? Veel! Waar we na het gebruik van andere foundations regelmatig met een ‘verstikte’ huid zitten, waar kleine pukkeltjes en rode vlekjes vrij spel hebben, zorgt deze foundation voor een zichtbaar rustigere huid. Na ruim een week testen waren we dan ook meer dan tevreden!

De prijs is aan de hoge kant (in NL 42,50 euro, in BelgiĆ« 43,25 euro), maar heb je regelmatig last van je huid door het gebruik van ‘normale’ foundations is dit zeker een product om te overwegen.