Beauty Getest

Getest: Cosmetica voor je tanden

Als het gaat om verzorging kiezen we, als het ons gezicht of lijf aangaat, steeds vaker voor luxe producten, die zowel hun werk goed doen als er stijlvol uit zien. Maar als het gaat om mondverzorging, dan zien de producten er weinig anders uit dan pakweg 20 jaar geleden. Blauw en rood voeren de boventoon: je kunt de tubes bepaald niet stylish noemen.

Swiss Smile is anders, en daardoor opvallend. De tubes zijn stylish zwart of wit met zilver, en ook de tandenborstels en aanvullende producten zien er ineens een stuk minder medisch uit. Nu is het natuurlijk fijn als je tandpasta niet ‘vloekt’ met je badkamer, maar doen de producten ook hun werk een beetje?

Wij testten de ‘Day & Night set’, met daarin een Whitening Toothpaste, Vitalizing Herbal Toothpaste en bijpassende tandenborstels en tenslotte Waxed Dental Tape. Beide tandpasta’s zijn voor dagelijks gebruik, waarbij het (net als met een dag/nachtcrème) handig is om ’s morgens de boel op te frissen en dus de whitening tandpasta te gebruiken, om ’s avonds vervolgens de boel te laten relaxen met de zwarte tube.

De Whitening Toothpaste verwijdert, in combinatie met de bijpassende tandenborstel, verkleuringen van je tanden en zorgt ervoor dat er minder makkelijk nieuwe plak kan ontstaan. Na het poetsen voelen je tanden lekker glad aan en na een dag of wat lijken zij inderdaad witter. De Vitalizing Herbal Toothpaste, met eveneens een bijpassende tandenborstel bevat Edelweiss en Echinacea extracten en is daardoor bijzonder goed voor je tandvlees, maar bevat ook een anti-bacteriële werking. De smaak en kleur zijn even wennen, maar het resultaat is lekker fris en wat minder scherp dan een ‘normale’ tandpasta. Beide producten bevatten overigens ook gewoon fluoride, zoals we gewend zijn.

De producten van Swiss Smile zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Perfectsmile in Amstelveen, Den Haag & Maastricht.