Beauty Favourites Featured Getest Health

Getest: Colgate Total Sensitive

Onlangs introduceerde Colgate haar vernieuwde Total range. Er zijn vier varianten: Original, Whitening, Fresh en Sensitive. Wij testten de laatste.

Colgate Total bevat een bacteriebestrijdend systeem dat zich hecht aan de mond om problemen zoals tandplak, tandsteen, zuuraanvallen en andere tandvleesproblemen 12 uur lang te helpen voorkomen. De Sensitive variant zorgt er daarnaast voor dat de gevoeligheid van tanden minder wordt.

Wat opvalt is de zeer frisse smaak van de tandpasta, je zou het zelfs scherp kunnen noemen. Da’s even wennen, de tandpasta tintelt in je mond, sterker dan veel andere merken. Het voordeel daarvan is wel dat je na het poetsen een écht frisse adem hebt, en deze ook een tijdje houdt. Of Colgate Total echt 12 uur lang beschermt, dat valt door een gebruikstest lastig vast te stellen. Wat we wel merken is dat onze tanden urenlang, ook na wat gegeten te hebben, nog steeds schoon en glad aanvoelen. Alsof etensresten er niet aan blijven plakken. Da’s natuurlijk erg positief, en ook de gevoeligheid van de tanden lijkt na een week gebruik af te nemen. Een prettige tandpasta, die zorgt voor een frisse adem en langdurig schone tanden.