Beauty Favourites Getest

Getest: CHI Nourish Intense

Shampoos heb je in alle prijsklasses, beginnend bij pakweg 2 euro. De shampoo en het haarmasker van CHI dat wij hebben getest zit hier qua prijs ver boven: de Silk Bath shamoo kost 21,30 euro, het Silk Hair Masque 34,10 euro. Zonde van je geld, of doen duurdere producten ook echt iets voor je haar?

De Silk Bath shampoo is er speciaal voor droog en beschadigd haar. De stylish fles mag er zijn in je badkamer, da’s al een pluspuntje, en de inhoud ruikt ook nog eens heerlijk. Een beetje zoet, zacht, exotische snoepjes, om te watertanden. Het wassen gaat gemakkelijk, het schuim is lekker stevig en de shampoo laat zich gemakkelijk weer uitspoelen. Het resultaat: soepel, zacht haar, dat heerlijk ruikt. Niet slap, zwaar of te glad, zoals je met veel andere verzorgende shampoos nogal eens kunt hebben. Zelfs zonder dat je daarna een conditioner gebruikt is je haar makkelijk te föhnen en valt het soepel in model. Precies wat droog haar nodig heeft.

Dan het Silk Hair Masque, dat normaal tot fijn haar wekelijks een extraatje geeft. Tot onze teleurstelling hier niet dezelfde heerlijke geur als bij de shampoo, deze doet eerder wat neutraler, zelfs wat Weeïg aan. We smerene en kleine hoeveelheid in ons haar en laten het de voorgeschreven 5 minuten inwerken. Fanatiek beginnen we daarna aan het uitspoelen, wetend dat veel maskers zich nogal krampachtig aan je haar hechten, en nauwelijks uit te spoelen lijken. Dat ligt in dit geval anders! Een verademing, zo gemakelijk spoel je je haar weer schoon, En dan ook echt schoon, dus zonder stiekem gladmakend laagje dat andere maskertjes nog wel eens willen achterlaten. Hierdoor wordt je haar dus ook niet te glad of slap, wat we vaak genoeg meegemaakt hebben, maar lekker zacht en luchtig.

20, of zelfs 30 euro is een flink bedrag voor een shampoo of haarmasker. Maar in het geval van CHI is er een zeer duidelijk kwaliteitsverschil ten opzichte van veel goedkope merken, wat ervoor zorgt dat wij het de investering zeker waard vinden.