Beauty Favourites Featured Getest

Getest: Biodermal Acne producten

Acne, in meer of mindere mate, komt echt niet alleen bij tieners voor. Ook wanneer je de twintig of dertig al ruimschoots gepasseerd bent kun je last hebben van pukkeltjes en onzuiverheden. De oorzaken? Geen chocolade of varkensvlees, zoals nog wel eens gedacht wordt, maar een kwestie van aanleg en vaak hormonen.

Biodermal introduceerde onlangs producten die speciaal geschikt zijn voor de huid die, soms of regelmatig, gebukt gaat onder onzuiverheden. Met de Face gel diepreinigend (10,95 euro) was je twee maal daags je huid grondig schoon zonder deze uit te drogen, terwijl de Acne creme (13,50 euro) de oorzaak van acne aanpakt en nieuwe onzuiverheden voorkomt. Wij sloegen aan het testen!

De reinigingsgel is transparant van kleur, en ruikt licht chemisch. Hij wast de huid gemakkelijk grondig schoon, en spoelt daarna makkelijk af. De huid is na gebruik écht schoon, maar voelt soms wel wat strak aan, met name op wat gevoeligere delen als de wangen. Niks wat een moisturiser niet kan verhelpen! De creme vervolgens is niet vet, makkelijk te verdelen (zuinig in gebruik) en hij trekt goed en snel in, zonder een glimmend laagje achter te laten.

Na een ruime week intensief gebruik van de producten (twee maal daags reinigen en smeren) merken we dat stukken van de huid die normaal gesproken gevoelig zijn voor onzuiverheden, een stuk rustiger lijken te zijn. Niet alleen blijven puistjes en andere ellende weg, de huid ziet er ook nog eens fris en gezond uit. Bijzonder effectieve, vriendelijke producten voor dagelijks gebruik, waarmee volwassenen met een neiging tot acne de tienerproducten definitief achter zich kunnen laten.