Beauty Favourites Getest

Getest: Aveda Smooth Infusion Glossing Straightener

Als je je haar regelmatig mooi glad föhnt ken je het vast: je haar lijkt mooi glad, maar even buiten in de koude of vochtige lucht en daar zijn de pluis en/of krullen weer. En wat dacht je van het statische haar dat typisch dat bij deze tijd van het jaar hoort?

Aveda Smooth Infusion Glossing Straightener belooft dat allemaal tegen te gaan. Het helpt je ten eerste je haar steil en glad te krijgen en houden, maar het beschermt je haar en hoofdhuid ook nog eens tegen de hitte van de föhn. Wij namen de proef op de som, en probeerden een weerbarstige krullenbol met behulp van dit product glad te föhnen én heel de dag zo te houden.

Je brengt het product na het wassen op handdoekdroog haar aan, om vervolgens met de föhn aan de slag te gaan. Je voelt al snel dat er een soort laagje over je haar lijkt te liggen, dat qua gevoel nog het beste te vergelijken is met een heel dun siliconenlaagje. Je haar wordt er mooi, natuurlijk glad van en is makkelijk in model te krijgen. Het ziet er prachtig verzorgd uit met een glanzende finish, zonder vettig te lijken. De krullen zijn in ons geval niet compleet verdwenen, maar wel pluisvrij geworden en eerder veranderd in een soort grove slag. Het haar voelt heerlijk zacht en soepel aan én blijft de hele dag pluisvrij. Mist, vochtige lucht en zelfs lichte regen: allemaal geen probleem!

Met zijn 24,50 euro is de Smooth Infusion Glossing Straightener geen goedkoop product. Het is echter zeer zuinig in gebruik én doet echt wat het belooft, wat maakt dat wij de prijs meer dan gerechtvaardigd vinden. Een absolute aanrader!