Beauty Getest

Getest: Arganetics

Jaarlijks zien tientallen nieuwe cosmeticamerken het levenslicht, er zijn er echter maar weinig die het einde van het jaar halen. De reden? Er valt bijna niet op te boksen tegen de gevestigde spelers, die enorme budgetten beschikbaar hebben voor productinnovatie en promotie. Eigenlijk jammer, want tussen die nieuwe producten zitten vaak genoeg exemplaren die absoluut een plaatsje in de schappen verdienen.

Arganetics is zo’n merk, dat bestaat uit vier producten. Skin Oil, Body Lotion, Day Cream en Night Cream, die met elkaar gemeen hebben dat ze zijn gemaakt met Arganolie. Arganolie wordt met de hand geperst uit de noten van de Arganboom. Dit proces wordt door vrouwencoöperaties uitgevoerd en is al generaties lang van moeder op dochter overgedragen. De olie is rijk aan vitamine E en anti-oxidanten, die bekend staan om de vertragende werking op tekenen van huidveroudering. Het is dus niet voor niets dat Berbervrouwen deze olie al eeuwenlang gebruiken voor hun huidverzorging.

Het bijzondere aan deze producten is de ‘puurheid’. Waar het bij veel grote merken momenteel niet op kan qua technologie gaat men bij Arganetics uit van de kracht die het basisproduct van nature in zich heeft. Een mooie tegenhanger dus, en wat ons betreft alleen al om deze reden een ‘blijvertje’.  Daarnaast zijn de producten prettig in gebruik, geven ze je huid een heerlijk soepel gevoel en zijn ze qua geur fijn neutraal. De producten zijn te koop via www.arganetics.com.