Beauty

Het geheim van gezond haar? Een gezonde hoofdhuid!

OGX Fight Fallout + Niacin3 & Caffeine

Last van droog, breekbaar of zelfs uitvallend haar? Probeer het probleem eens op te lossen bij de basis: de hoofdhuid. Wij probeerden OGX Fight Fallout + Niacin3 & Caffeine.

OGX Fight Fallout + Niacin3 & Caffeine

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar er bestaat zoiets als je haar téveel verzorgen. Er zoveel verzorgende of stylende middeltjes in smeren, dat je hoofdhuid als het ware verstopt raakt, en je haar naar adem snakt. Het kan om die reden absoluut geen kwaad om je haar regelmatig met een diepreinigende shampoo te wassen. Eentje die je haar schoon wast, zonder van alles ‘achter te laten’.

Sinds kort hebben wij echter een shampoo gevonden die je haar zowel grondig reinigt, als ook een gezonde haargroei stimuleert. OGX Fight Fallout + Niacin3 & Caffeine. Nogal een mondvol voor een shampoo, maar goed, dat weet je meteen wat de werking (tegen uitval) en de belangrijkste ingrediënten zijn (niacin en cafeïne).

De basis

Haar dat groeit uit een ongezond hoofdhuid, zal het zwaar krijgen. Een gezonde hoofdhuid is goed doorbloed en bevat geen onzuiverheden of dode huidcellen. Zo krijgt iedere haar een goede kans om lang en gezond te worden. Een te droge huid, of eentje waar veel restjes huidcellen of stylingproducten op zijn achtergebleven, zijn geen goede basis voor gezond en sterk haar.

Het is dus allereerst zaak om je haar én hoofdhuid goed schoon te wassen. De shampoo in deze lijn zorgt daarvoor. De tintelfrisse geur geeft goed aan waar de shampoo mee bezig is als je je haar wast: de boel lekker schoon maken! Maar dat niet alleen, stofjes als niacin en cafeïne (en nog veel meer, maar hé, wat heb je aan al die moeilijke woorden…) zorgen er ondertussen voor dat je haar sterker wordt, en minder snel uit zal vallen. Het resultaat? Een goed schone, tintelfrisse bos!

OGX Fight Fallout + Niacin3 & Caffeine

Om een optimaal effect te bereiken, doe je er altijd goed aan om een conditioner uit dezelfde lijn als je shampoo te gebruiken. Die vullen elkaar als het goed is namelijk netjes aan. Dat is hier ook het geval. Ook in de conditioner zitten eerdergenoemde stofjes, zodat het effect wordt versterkt, en je haar als je onder de douche vandaan stapt ook nog eens fijn zacht aanvoelt. Wil je het helemaal goed doen, dan gebruik je hierna nog de root stimulator spray uit dezelfde lijn, om de haarwortels te versterken.

Werkt het?

We hebben de producten gebruikt, en geloven in de goede werking. Althans: we voelen hoe relaxed en schoon onze hoofdhuid is, en hoe schoon en fris ons haar. Versterking van het haar, en minder haaruitval, bereik je niet binnen een paar dagen, dus we blijven de producten trouw gebruiken om hopelijk ook de effecten op de lange termijn te kunnen zien. Tot die tijd hebben we in ieder geval een heerlijke shampoo en conditioner voor iedere dag gevonden! De prijzen? Zowel de shampoo, als de conditioner en de spray kosten €10,99 per stuk.

En dan?

Is je hoofdhuid piekfijn in orde, en je haar weer fijn sterk, dan is het natuurlijk zaak om dat zo te houden. Deze shampoo, conditioner en spray blijven gebruiken is een goed idee, maar de rest van je ‘haarroutines’ eens kritisch bekijken uiteraard ook.

Wees voorzichtig met stylingproducten en stijltangen: ze drogen je haar enorm uit, en producten kunnen ook je hoofdhuid irriteren. Hetzelfde geldt voor haarverf. De chemische stofjes hierin kleuren je haar weliswaar, maar zijn over het algemeen allesbehalve lief voor je hoofdhuid. Gelukkig is er ook natuurlijke haarverf. Je vindt een hoop voorbeelden hiervan bij WECOLOUR. Zeker het overwegen waard!