Beauty

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster

Gezichtsverzorging die je eerst zelf nog moet mengen, dat klinkt interessant. Wij probeerden Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster.

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster

Vitamine C is een belangrijk stofje. Niet alleen om te zorgen dat je gezond blijft en niet continue verkouden bent, maar ook om je huid te verzorgen. Je huid heeft in de loop der jaren namelijk nogal wat te lijden. De zon, maar ook luchtvervuiling hebben geen gunstige invloed op de cellen van je huid bijvoorbeeld. Het gevolg? Deze zullen sneller verouderen, met alle gevolgen van dien.

Vitamine C kan dit proces vertragen, maar dan alleen als je het ‘vers’ gebruikt. Het nadeel van dit stofje is namelijk dat het gaat oxideren, en hierdoor zijn werking verliest. Nu kun je natuurlijk iedere dag een verse sinaasappel op je huid smeren, maar echt prettig of effectief is dit niet. De concentratie Vitamine C is niet hoog genoeg om echt een verschil te maken, om over de kledderzooi die het oplevert maar niet te spreken. Eucerin biedt een makkelijkere oplossing: hun Hyaluron-Filler Vitamine C Booster bevat ook verse Vitamine C, maar is hartstikke makkelijk in gebruik.

Vers

Eucerin verpakte zijn nieuwe serum in drie flacons per verpakking, die je eerst zelf moet activeren. Dat gaat heel gemakkelijk, een kwestie van het beschermlaagje van de onderkant verwijderen, drie keer op de knop die dan tevoorschijn komt drukken en even flink schudden. Op deze manier wordt de Vitamine C vanuit zijn speciale compartiment vermengd met de overige ingrediënten, en weet je zeker dat je mengsel vers is. Helemaal nieuw is deze verpakking overigens niet, skincare-junkies zijn hem vast ook al eens tegengekomen bij andere producten waarin Vitamine C verwerkt zit. Het is dan ook de gemakkelijkste manier om twee bestanddelen pas vlak voor gebruik te mengen.

Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster

Naast Vitamine C vind je in dit serum ook hyaluronzuur, waar Eucerin al meerdere producten van in het assortiment heeft. Hyaluron is een populair stofje als het gaat om het voorkomen en terugdringen van rimpels, en daardoor een goede combinatie met de Vitamine C. Samen zorgen zij dat rimpels minder zichtbaar worden en dat je huid minder snel veroudert.

Werkt het?

Je koopt Eucerin Hyaluron-Filler Vitamine C Booster in een verpakking met drie flacons, die ieder goed zijn voor zeven dagen gebruik (hierna is het product zo goed als op en het mengsel niet langer vers en dus werkzaam te noemen). In totaal kun je dus 21 dagen vooruit. De aanschafprijs bedraagt €37,49.

De meeste skincare producten gaan een stuk langer mee dan 21 dagen, en dus mag je van deze bijzondere mix ook wel wat verwachten. Komt deze Vitamine C booster zijn beloftes na? Ja, absoluut. Wij gebruikten het serum ’s avonds voor het slapengaan, gevolgd door een neutrale nachtcrème. Na een paar dagen voelde de huid gladder aan, alsof het zijn winterjas had uitgetrokken, en begon hij tevens frisser te ogen. Een kuur van zeven dagen kan al genoeg zijn om je huid even die boost te geven als hij er wat vermoeid uitziet, maar wil je ook op de lange termijn resultaten zien is het natuurlijk beter de volle 21 dagen door te gaan.

Let overigens wel op: Vitamine C heeft een peelend effect op je huid, het tovert als het ware frisse huidcellen tevoorschijn. Deze zijn nog niet goed bestand tegen de zon en dus is het nog belangrijker dan normaal om je gezicht tijdens de periode dat je dit serum gebruikt met een hoge SPF te beschermen tegen de zon. Dat is sowieso een goede gewoonte overigens, dus stop daar vooral niet mee als je het serum niet meer gebruikt: het zorgt ervoor dat je huid minder snel veroudert. Door de extra gevoeligheid voor de zon is het niet aan te raden om dit product te gebruiken vlak voor je op een zonvakantie gaat uiteraard, laat het in dat geval liever even staan tot de herfst is aangebroken.