Beauty Getest

Etos Skin Smoothing Primer

Een goed begin is het halve werk! Zo langzamerhand beginnen Nederlandse vrouwen in te zien dat dat ook voor hun make-up geldt, en beginnen primers aan populariteit te winnen.

Waar primers nog niet zo lang geleden uitsluitend te vinden waren in collecties van dure merken, beginnen zij nu meer en meer op te duiken in betaalbare varianten. Etos introduceerde onlangs een Skin Smoothing Primer voor slechts 5,99 euro, die wij uitgebreid bekeken en testten.

De primer is op zijn zachst gezegd onopvallend, door de complete transparantie valt hij bijna weg tegen zijn achtergrond. Goed gekozen design, want dat is nu net wat een primer ook hoort te doen. Onzichtbaar bereidt het je huid voor op wat komen gaat, in de meeste gevallen je verdere make-up.

Je kunt de Etos Skin Smoothing Primer op verschillende manieren gebruiken: op je ‘blote’ huid, over je dagcrème of als basis voor je foundation. Wij kiezen voor de laatste manier: zeker in het najaar zijn er maar weinig huidjes die genoeg hebben aan een transparant product om er toch fris en verzorgd uit te zien. Wat een primer doet is je huid perfect glad maken, alsof er een heel dun laagje over je huid wordt gelegd.

Dit laagje vervaagt fijne lijntjes en droge plekjes, zodat je make-up veel mooier en gladder aangebracht kan worden. Je ziet, ook bij deze primer van Etos, duidelijk verschil tussen een laagje foundation zonder primer en mét primer: het resultaat is in het laatste geval veel gelijkmatiger, zachter en frisser. En niet alleen direct na het aanbrengen, nee, de kracht van een primer is nu net dat je make-up (doordat je eerst dat laagje over je huid hebt aangebracht) de hele dag veel beter blijft zitten.

Met de introductie van deze zeer betaalbare primer zullen nog meer vrouwen het nut van dit oh zo onzichtbare, en daardoor vaak vergeten product in gaan zien. Het flesje is zeer zuinig in gebruik, aan een paar druppels heb je al genoeg voor je hele gezicht, en is zijn prijs dubbel en dwars waard.