Beauty

Dove Ultime Nourishment: speciaal voor krullen

Dove Ultime Nourishment

Iedereen met krullen weet dat dit eigenwijze haartype specifieke verzorging nodig heeft. Dove weet dat nu ook, en introduceert Dove Ultime Nourishment. Speciaal voor krullen!

Dove Ultime Nourishment

Dove Ultime Nourishment maakt deel uit van de Advanced Hair Series, speciale producten voor speciaal haar. En wat zijn ze speciaal, die krullen. Iedereen die ze niet heeft is er jaloers op, terwijl de bezitters van krullend haar weten dat het heel wat moeite en specifieke verzorging kost om die krullen mooi te laten vallen, zonder pluis.

Eerst even wat achtergrondinformatie over krullen. Want hoe komt het toch dat krullend haar vaak doffer en droger lijkt, en sneller klitten vertoont dan stijl haar? Dat heeft te maken met de haarschubben. Doordat krullend haar ‘bochten’ heeft, staan de haarschubben deels open, terwijl ze bij steil haar netjes dicht en glad blijven. Hierdoor is de frictie tussen alle haren groter, wat zorgt voor klitten en beschadigingen.

De aanpak

Wij zijn zelf in het ‘gelukkige’ bezit van krullen, en waren dan ook direct geïnteresseerd toen Dove deze speciale lijn introduceerde. Betaalbaar, makkelijk verkrijgbaar en met een duidelijke filosofie: fijn!

De lijn bestaat uit drie producten, een shampoo, conditioner en crème serum, die vooral goed werken als je ze naast elkaar gebruikt. In de producten vind je veel zachte, verzorgende ingrediënten aan, waarbij Buriti-olie centraal staat. Deze voedende olie belooft een echt wondermiddel te zijn, en je haar van binnenuit te verzorgen. Mooi, want de meeste krulbezitters hebben de kracht van olie al lang ontdekt. Wie nog bang is dat je haar er vet van wordt kan opgelucht adem halen: die tijd is echt voorbij. De oliën van tegenwoordig doen, mits juist gedoseerd, niets anders dan je haar voeden, zacht maken en laten glazen. Precies wat we willen!

De producten zijn makkelijk in gebruik, en direct tijdens het wassen voel je de werking al. Geen klitten, maar zacht haar, een effect dat nog vele malen sterker wordt na het aanbrengen van de conditioner. Gebruik deze royaal in de punten, en iets zuiniger bij de wortels. Door zijn rijke samenstelling laat hij zich namelijk wat lastig uitspoelen, zeker bij lang, dik haar. Als er wat achterblijft in de punten is dat geen probleem, maar dicht bij de wortels zou het haar wat vet of slap kunnen worden. Als finishing touch brengen we wat van het crème serum aan, ook hier meer in de lengtes dan direct op de hoofdhuid, en kammen het haar daarna nog maar eens door. Dat gaat gemakkelijk, geen klit te bekennen!

Krullend haar kun je het beste aan de lucht laten drogen, eventueel wat geholpen door een föhn met diffusor. We föhnen het haar op deze manier losjes in model, en bij de wortels voor 80% droog, terwijl we de rest zoveel mogelijk aan de lucht laten drogen. Waar de pluis er normaal gesproken tijdens het drogen al eens in wil springen, is daar nu geen sprake van. Zacht en soepel, terwijl het haar niet slap of vet aanvoelt. Met deze producten wordt het onderhouden van een bos krullen weer een stukje gemakkelijker!