Beauty

Dossier: zon

dossier zon

We zetten alle do’s en don’ts voor je op een rijtje!

Smeren, smeren, smeren!

Regel 1: smeren. Altijd. Ook als je de zon niet ziet. Want ook al zie je hem niet, hij is er heus.

UV-stralen komen ook door de wolken heen, en richten ongemerkt veel schade aan. Daarom is het zaak om altijd, zelfs in de winter, een dagcrème te gebruiken met een SPF beschermingsfactor. Als je het ons vraag is een SPF30 een must, zeker in de zomer. En nee, natuurlijk hoef je geen dikke, witte laag zonnebrandcrème op je gezicht te smeren. De crème met SPF van nu is gewoon een goede dagcrème of moisturizer, die naast een SPF nog veel meer goeds bevat. Prima geschikt voor iedere dag is de Daily Moisturizing Lotion van Paula’s Choice. Een ‘Broad Spectrum SPF30’ garandeert dat de meeste schadelijke straling van de zon wordt tegengehouden. Vergeet ook je decolleté niet in te smeren!

dossier zon

Ga je met korte mouwen of blote benen de zon in? Dan is het zaak die ook in te smeren. Je kunt hiervoor een algemeen zonnebrand product gebruiken. Veel ervan zijn overigens ook prima geschikt voor je gezicht, mocht je vergeten zijn je dagcrème met SPF te gebruiken en toch de zon in gaan. Onze favoriete merken zijn, wederom, Paula’s Choice (goede SPF50, waterproof), Altruist (ontwikkeld door wetenschappers op het gebied van huidkanker, een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen op het gebied van voorkoming hiervan) en Ladival (perfect voor de gevoelige huid, zonder onnodige toevoegingen; deze watervaste gel met SPF30 laat absoluut geen witte waas achter op je huid).

Fake it!

Goed insmeren, zo min mogelijk in de zon tijdens de warmste uren van de dag, als de zonkracht het hoogst is. Allemaal leuk en aardig… maar mogen we dan niet meer lekker bruin worden?

Natuurlijk wel! Zelfs als je al deze maatregelen in acht neemt zal je huid tijdens de zomer echt wel wat bruiner worden dan tijdens de winter. En vind je dat niet genoeg… dan gebruik je gewoon een zelfbruiner!

De tijd van worteltjesoranje en lelijke vlekken ligt lang achter ons, de nieuwe generatie zelfbruiners staat voor een natuurlijk, egaal resultaat.

dossier zon

Nieuw in Nederland is het Australische merk Bondi Sands, dat zich helemaal richt op ‘selftanning’. Onze favoriet is de Everyday Gradual Tanning Milk; een vochtinbrengende lotion die je iedere dag een klein beetje bruiner maakt. Geen risico op vlekken of overgeslagen plekjes, en een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Gaat dat je te langzaam? Wil je morgen een rokje aan, maar kan dat echt niet gezien je werkelijk verblindende benen? Dan is het handiger om grof geschut te voorschijn te halen. De Self Tanning Foam breng je het mooist aan met de handige Application mit, zodat je handen schoon blijven en het resultaat streeploos wordt. Je kunt kiezen voor een Light/Medium of een Dark variant. Gebruik op een lekkere bleke Hollandse uit de lichtere variant, heb je al een tintje dan kun je op de Dark overstappen. Het fijne aan deze producten is dat er een bruin tintje aan zit, zodat je direct bij het opbrengen ziet of je alle plekjes goed en egaal gehad hebt. Daarnaast brengt de heerlijke kokos-geur je direct in vakantiestemming!

Wil je, na het gebruik van de Self Tanning Foam, je tintje langer vasthouden? Dan kun je in de dagen nadat je deze gebruikt hebt de Everyday Gradual Tanning Milk er weer bij pakken. Wil je juist van je zomerse tint af, of de Self Tanning Foam na een paar dagen opnieuw aanbrengen terwijl de oude ‘restje’ nog zichtbaar zijn? Gebruik dan de Self Tan Eraser. De beste resultaten bereik je met een fake tan die drie dagen of langer geleden is aangebracht, voor eventuele vlekken direct na het aanbrengen is deze dus minder geschikt.