Beauty Fashion Health Schoenen

De meest gevreesde blaren

compeed hoge hakken

De meest gevreesde blaren, die zitten als je het ons vraagt net boven je hiel, op je achillespees. Precies onder het randje van je schoen, inderdaad.

Lang mee zoet

De vervelendste blaren op je voet, bevinden zich op plekjes die je nauwelijks kunt laten genezen. Je hiel is zo’n plek. Tenzij je wekenlang op slippers kunt lopen wil een blaar bovenop je hiel, op je achillespees, je nogal eens maandenlang bezighouden.

Dit soort blaren worden vaak veroorzaakt door hoge hakken of andere schoenen met een harde rand. De ene persoon is er wat gevoeliger voor dan de ander, maar bijna iedereen zal je begripvol aankijken als je vertelt over die vervelende blaar op die rotplek.

Het vervelende van een blaar op deze plek, is dat vrijwel alle schoenen precies op dit punt druk uitoefenen. Ben je er niet op tijd bij, dan zal je blaar opengaan en wellicht zelfs gaan ontsteken. Om dat te laten genezen, terwijl je schoenen blijft dragen, is bijna niet te doen. Ben je gevoelig voor dit soort blaren dan is het dus verstandig om altijd pleisters bij je te hebben.

Blarenpleisters

Blarenpleisters zijn een geweldige uitvinding, zo zal iedereen die wel eens een blaar heeft gehad beamen. Je plakt hem op een blaar zo snel mogelijk nadat je hem hebt ontdekt. Als de blaar al open is gegaan, dan maak je hem eerst goed schoon en droog. Is de blaar nog dicht dan kun je hem doorprikken, om de druk ervan af te halen. De pleister plakt vervolgens als een tweede huid, en zal een aantal dagen blijven zitten. Ga hem er in die dagen niet vanaf proberen te peuteren, dat kan pijn doen. Zodra de huid begint te genezen laat de blarenpleister vanzelf los.

Blarenpleisters zijn er in alle soorten en vooral maten, maar de ideale voor op de hiel hadden we nog niet ontdekt. Een grote, vierkante is eigenlijk te groot en gaat door de vorm van je hiel snel los. Een wat kleinere, ovale is eigenlijk te klein en gaat om die reden vaak ook te snel weer los.

compeed hoge hakken

Compeed heeft nu eindelijk de oplossing in de vorm van blarenpleisters speciaal voor hoge hakken, al kun je ze natuurlijk ook dragen als je (dreigende) blaar door andere schoenen wordt veroorzaakt. Ze zijn precies zo gevormd dat ze meegaan met de vorm van je enkel en je hiel. Hierdoor wordt de gehele huid die snel blaren krijgt goed bedekt, en zal de pleister niet snel loslaten. De werking is precies hetzelfde als bij andere blarenpleisters. Met een verkoopprijs van €6,79 per vijf stuks zijn deze blarenpleisters voor hoge hakken niet heel goedkoop, maar werken doen ze. Verzoekje aan de fabrikant: de meeste vrouwen krijgen op beide hielen tegelijk last als ze hun hakken dragen. Mogen er misschien 6, of een ander even aantal pleisters in een verpakking? Wel zo handig!