Beauty

De kunst van het weglaten met CATRICE

CATRICE

Het voelt een beetje raar om op de verpakking van een product te vermelden wat er allemaal niét in zit. Als het echter gaat om stofjes die je liever kwijt dan rijk bent, is het een prima plan.

Clean Beauty

CATRICE zet komend voorjaar in op ‘Clean & Simple’: producten met zo min mogelijk ingrediënten. Dat is niet alleen beter voor onze omgeving, maar ook voor onze huid. Zeker als je snel gevoelig reageert op producten, is het goed om te kiezen voor varianten waar zo min mogelijk verschillende ingrediënten in zitten; des te kleiner is de kans dat je er slecht op reageert.

In de speciale CLEAN ID lijn vind je een aantal producten waar geen microplastics in zitten. Ook zijn de overige grondstoffen vegan en niet getest op dieren. Ze bevatten stuk voor stuk zo min mogelijk ingrediënten. Uit deze lijn zie je op de foto de mascara, die ondanks het terugbrengen van het aantal ingrediënten meer dan prima zijn werk blijkt te doen. Met een verkoopprijs van €4,99 euro is clean beauty ook nog eens heel betaalbaar!

Ook buiten de CLEAN ID lijn vind je bij CATRICE producten waar stoffen die weggelaten konden worden ook niet aan zijn toegevoegd. De Pore Less Perfection Mousse Foundation (€5,99) bijvoorbeeld, bevat in tegenstelling tot veel vergelijkbare producten geen siliconen. En de ICONails Gel Lacquer (€2,99) is microplastic vrij. Mooi dat CATRICE hier bewust mee bezig is en dit duidelijk op de verpakkingen vermeldt, dat helpt je om betere keuzes te maken. En zoals je ziet: betere keuzes hoeven echt niet altijd duurdere keuzes te zijn.

CATRICE

Nog meer moois

Naast de producten waar ‘less is more’ het motto is, heeft CATRICE voor dit voorjaar nog veel meer moois in petto. Zie bijvoorbeeld deze prachtige kleurtjes voor je lippen! De Full Satin Lipstick (€3,99) is er in tien verschillende kleuren en combineert een romige textuur met een finish die meer aan de matte kant is, als satijn. Een heerlijke, comfortabele lipstick voor iedere dag.

Heel bijzonder is ook de Hemp & Mint Glow Lip Balm (€4,99). Door zijn kleur twijfel je misschien wat voor je hem op je lippen aanbrengt, maar dat is niet nodig. Groen is niemands kleur, niet op de lippen althans, en daarom verandert deze na het aanbrengen vanzelf in een mooie, zachte tint roze, afhankelijk van de natuurlijke kleur en pH-waarde van je lippen. De hennep en mint zorgen voor verzorging en een lichte tinteling, zodat je lippen er fris en verzorgd uitzien. Wil je je lippen extra groot laten lijken, dan smeer je er gewoon wat chili op! De Volumizing Extreme Lip Booster (€3,99) maakt dat extra makkelijk, en het effect mag er zijn: na de tinteling volgt al snel wat extra volume.

CATRICE

Op de ogen

Ook voor op de ogen en wenkbrauwen is er weer veel nieuws te koop. Een echte topper is de Brush Ink Tattoo Liner Waterproof (€4,99) voor een superstrak lijntje langs je wimpers, dan eindeloos blijft zitten. Ook het Professional Brow Palette (€6,99) valt op, met name door de goede keuze qua kleuren: je kunt kiezen uit twee palettes (lichter en donkerder), die ieder zes tinten bevatten, aangevuld met twee highlighters en een wax. Zo zijn je wenkbrauwen altijd tip top in orde!