Beauty Getest

De BB Cream van Kruidvat

BB Cream is hot, en steeds meer merken introduceren dan ook hun eigen variant. Ook Kruidvat heeft inmiddels een eigen BB Cream. Wij probeerden hem!

We beginnen direct met het allergrootste voordeel: de prijs. Slechts 4,99 euro kost de BB Cream van Kruidvat, zo goedkoop kwamen we ze nog niet eerder tegen. Betekent een lagere prijs ook een mindere kwaliteit?

Op zich niet. Natuurlijk, een duurder merk zal wellicht net wat meer kostbare ingrediƫnten gebruiken, natuurlijke mineralen bijvoorbeeld, maar ook de Kruidvat BB Cream werkt op 5 fronten tegelijk. Hij verbergt lijntjes, egaliseert de huid, laat deze stralen, biedt UV bescherming SPF 15 en hydrateert de huid. Een multifunctioneel product dus, dat bij de meeste huidtypes een mooie, natuurlijke vervanging van de foundation is.

Net als andere BB Creams is ook de Kruidvat variant er vooral op gericht om de huid te verzorgen en laten stralen, en minder dekkend dan een foundation. Die natuurlijke glow, die we in de winter allemaal wel kunnen gebruiken, geeft dit product direct, maar wil je rode vlekjes of onzuiverheden goed wegwerken zul je eerst met een concealer aan de slag moeten. Ook is het belangrijk de BB Cream even af te poederen, door de verzorgende basis is het effect al snel wat glimmend.

Hebben we betere BB Creams gezien? Ja, absoluut. Daar hing echter al snel een prijskaartje aan dat richting het 10-voudige van de Kruidvat prijs ging. Met andere drogisterijmerken kan de Kruidvat BB Cream zich echter prima meten, terwijl die toch al snel het dubbele kosten. Een prima budget aankoop dus!