Beauty

Colorscience Even Up

Colorscience Even Up

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: wij houden van multi-functionele producten. We konden dan ook niet wachten om Colorscience Even Up uit te proberen, want dit product belooft echt alles in huis te hebben.

Colorscience Even Up

Er is bijna niks dat de inhoud van dit flesje niet kan. 3-in-1, zo noemen ze het zelf, en dat klopt ook wel aardig. Dit product is namelijk een primer, huidtooncorrector en zonbescherming in één.

Vaak als een product veel dingen belooft, dan wordt deze belofte ook wel nagekomen, maar allemaal een beetje. Zo hebben we al heel wat primer/foundation combi’s voorbij zien komen die op zich aardig werken, maar toch minder goed dan wanneer je een losse primer en een losse foundation zou gebruiken. Wij kijken dan ook altijd een beetje sceptisch naar dit soort producten, al doet de verkoopprijs van €139,95 vermoeden dat we hier toch met een kwaliteitsproduct te maken hebben.

Uitproberen

Wij probeerden Colorscience Even Up een aantal dagen uit, en kunnen niet anders zeggen dan dat iedere belofte wordt nagekomen. Het product is wat dik, en lijkt in eerste instantie lastig te verdelen over je gezicht, maar door de primer die in het product is verwerkt gaat dat toch heel makkelijk. De primer is gebaseerd op zuivere mineralen, en bestaat dus niet uit een lading siliconen zoals veel andere primers, en doet zijn werk prima. De huid wordt direct glad en ziet eruit alsof je de blur functie van je camera hebt gebruikt. Nice, zeker als je snel last hebt van vlekjes.

Ook de dekking is prima. Minder hoog dan die van een foundation, zodat je een natuurlijke look behoudt, maar wel meer dan genoeg om je gezicht ‘opgemaakt’ te doen lijken, en je huid egaal te maken. Wij poederden ons gezicht na gebruik nog even af, maar eigenlijk is dat dankzij de matte finish niet nodig.

Het derde aspect, de zonbescherming, valt lastig te testen, maar gelukkig wordt dit ook door andere instanties in de gaten gehouden. Belangrijk is dat de factor hoog is, SPF 50, zodat je er ook echt wat aan hebt (op een normale dag is je gezicht vaak vele malen langer aan de zon blootgesteld dan het eigenlijk aankan, hoe hoger de filter hoe beter dus). Daarnaast worden zowel UV-A als UV-B stralen onschadelijk gemaakt, iets wat ook bij lang niet ieder product het geval is, en is het product ongeveer 40 minuten water resistant. Een korte duik in het water behoort dus tot de mogelijkheden!

Colorscience Even Up

Buitencategorie

Colorscience Even Up is een product van de buitencategorie, dat eigenlijk alles goed doet. Heb je het eenmaal gebruikt dan raak je verwend, want hoe heerlijk is het om voortaan met 1 laagje klaar te zijn. Kwalitatief is het product erg sterk, en dat zie je terug in de verkoopprijs. Het is even een investering, maar gebruik je normaal gesproken een losse primer, foundation en zonbescherming van een wat duurder merk, dan zouden we een overstap zeker aanbevelen. Scheelt tijd en extra laagjes op je gezicht!