Beauty

Collistar Milano By Day: de lente en zomer komen eraan!

Collistar Milano By Day

De grote make-up merken introduceren ieder jaar limited edition make-up die precies past bij het seizoen. Collistar, een Italiaans merk, kiest als inspiratie daarvoor graag een bijzondere Italiaanse stad uit. Dit voorjaar is dat Milaan.

Milano By Day

Milano By Day, zo heet de nieuwe spring/summer collectie van Collistar. Ietwat ongelukkig wellicht, nu Milaan er bij dag momenteel vooral vrij uitgestorven bij ligt, maar laten we dat vervelende virus even vergeten, en kijken naar de schoonheid van de stad.

Want, zoals we dat van Italië gewend zijn, wat ziet Milaan er mooi en stijlvol uit, net als haar inwoners! Creatief ook, vooruitstrevend en uitgesproken. Allemaal kenmerken die je terug ziet in de zomerse kleuren van deze make-up collectie.

Collistar Milano by Day

Het begint bij de basis

Om er mooi uit te zien, moet de basis in orde zijn. Dat betekent niet dat je een dikke laag foundation hoeft aan te brengen, daar wordt zeker in de zomer, als de temperaturen stijgen, niemand mooier van. In deze collectie vind je dan ook geen dekkende foundation, maar een mooie BB-cream. Deze Magica BB + detox (€31,99) is er in drie tinten, die stuk voor stuk de je huid net dat zetje geven dat er nodig is om hem te laten stralen. Je huid oogt egaler, maar nog steeds naturel, terwijl hij wordt gehydrateerd. In de BB-cream zitten allerlei ‘magische’ ingrediënten die veel goeds doen voor je huid. Het extract van pioenroos zorgt bijvoorbeeld voor een detox, terwijl Ectoine beschermt tegen het blauwe licht van elektronische apparaten. Tenslotte is er ook een SPF20 aan de formule toegevoegd, zodat je huid ook beter beschermd is tegen de zon. Een dagcrème gebruiken is niet nodig!

Een mooie blush maakt je gezicht helemaal af. De Silk Effect Maxi Blusher (€34,50) is er in twee tinten (afgebeeld zie je de tint Hennè) en geeft je wangen naast kleur ook een lichte glow. Precies wat je wil, in de zomer en lente. Ook aan deze blush zijn weer verzorgende ingrediënten toegevoegd, zoals hyaluronzuur en vitamine E.

Sprekende ogen

Met stijlvol opgemaakte ogen, kom je direct netjes en verzorgd voor de dag. Het fijne is dat het bereiken van een dergelijke look je nauwelijks tijd hoeft te kosten. Met de For Your Eye Only – Eye Shadow Stick Long-Lasting Wear (€19,99), een hele mond vol, kun je alle kanten op. Deze handige oogschaduw potloden kun je gebruiken als eyeliner, je kunt er prachtig dunne of dikkere lijnen mee tekenen. Door deze lijnen te vervagen, of meerdere kleuren aan te brengen en met elkaar te vermengen, gebruik je de sticks als oogschaduw.

Collistar Milano by Day

Een ideaal product om snel, maar toch creatief, je oogmake-up mee aan te brengen. Subtiel of uitgesproken, het gaat allemaal even snel en gemakkelijk. De sticks zijn er in drie kleuren groen en blauw, die perfect met elkaar combineren. In tegenstelling tot veel andere sticks, is de textuur niet vettig en blijft deze minstens net zo goed zitten als een reguliere oogschaduw. Je maakt je ooglook af met de Mascara Infinito Extra Black Waterproof, een fijne, stevige mascara die je wimpers mooi uitgesproken maakt en heel de dag prima zijn werk blijft doen.

Glanzende lippen als finishing touch

Als je de kleurtjes zo bekijkt, zou je de Twist Ultra-Shiny Gloss (€18,99) het liefst op willen eten: het lijken wel ijsjes! Door de kiezen voor de tint die het best bij je past, de bruinige tint Toffee, het roze Marshmallow of fruitige Peach, laat je je lippen glanzen met een subtiele kleur. Deze gloss maakt je lippen zacht, zowel qua tint als textuur, door de fijne verzorgende eigenschappen. De potloodvorm maakt de glossy makkelijk aan te brengen en mee te nemen in je handtas, om hem in de loop van de dag nog eens bij te kunnen werken.

Collistar Milano by Day

De nieuwe Milano By Day collectie samenvattend kunnen we stellen dat Collistar ons dit seizoen producten brengt die makkelijk in gebruik zijn, en zorgen voor een natuurlijke, doch stijlvolle look. Precies wat je nodig hebt voor de zomer, niets meer en niets minder, en volop ruimte om zelf te experimenteren, zeker op de ogen.