Beauty

CATRICE Contourious

CATRICE Contourious

Er ligt van half augustus tot half september (zolang de voorraad strekt) weer een mooie CATRICE limited edition in de winkels. Contourious biedt je de tools om zelf aan de slag te gaan met het contouren van je gezicht. Wij probeerden het uit!

CATRICE Contourious

Contouring, strobing… termen waar je vast wel eens van hebt gehoord. Bedoeld om slim te spelen met licht en schaduw, en zo je gezicht optisch van vorm te laten veranderen. Een rond gezicht wordt ovaler, en ook een vierkant gezicht krijgt een wat ovalere vorm. Daarnaast kun je op deze manier ook kleine oneffenheden mooi verbergen.

Maar ja… hoe pak je dat aan? Op internet vind je volop tips en tutorials, Google er maar eens op. Fijn is dat je niet per se dure producten hoeft aan te schaffen om aan de slag te gaan: CATRICE heeft nu tijdelijk een hele mooie lijn in de winkels liggen.

Van alles wat

In de CATRICE Contourious lijn vind je werkelijk alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met het shapen van je gezicht. Natuurlijk hoef je niet alles aan te schaffen, kijk gewoon even wat je nodig hebt. Zo kom je met alleen het Sculpting Powder Palette, waarin je een blush, contour en highlight poeder vindt al een heel eind!

Wij bekeken een tweetal producten uit deze lijn. De Lip Contour & Colour is ideaal wanneer je graag je lippen van een lijntje voorziet, en vervolgens ‘inkleurt’, zonder dat iedereen het lijntje duidelijk ziet zitten. De lipliner is dezelfde tint als de lipgloss in dit product. Waar het lijntje mat is, is de gloss juist glimmend. Zo kun je mooi ‘spelen’, en je lippen subtiel van vorm veranderen. Handig product!

Ook handig: het Contouring Cream Palette. Een palette met twee matte tinten, waarmee je makkelijk donkere en/of lichte accenten aan kunt brengen op je gezicht. Op de achterkant van de verpakking staat een handige tekening die je helpt de juiste tint op het juiste deel van je gezicht aan te brengen, fijn voor ‘beginners’ op contouring gebied.

De producten in de Contourious lijn zijn tijdelijk te koop bij Kruidvat en Trekpleister, en hebben een verkoopprijs van €1,41 tot €2,35. Ideaal om lekker mee te experimenteren!