Beauty

Carmen True Curls: voor natuurlijke krullen!

Carmen True Curls

Krultangen hebben meestal zo’n klem, die je haar vastzetten zodat je het om de tang heen kunt draaien. Bij de Carmen True Curls krultang zit dat anders!

Carmen True Curls

Carmen True Curls is een conische krultang, een taps toelopende krultang zonder klem, waar je zelf je haar omheen wikkelt. Riskant, zou je zeggen, want zo’n ding wordt toch gloeiend heet? Dat was ook onze voornaamste zorg, tot we zagen hoe makkelijk de stylistes die het apparaat voor ons demonstreerden te werk gingen.

Het puntje van de tang blijft namelijk koel, en kun je gewoon beet pakken. Plaats daar het uiteinde van je haar omheen, en wikkel het er verder omheen naar de wortel toe. Even 10 seconden wachten, loslaten en de krul is daar!

Carmen True Curls

Natuurlijk effect

Veel krultang zorgen voor een vrij onnatuurlijke krul, zeker bij lang haar, die overal even grof of fijn is. Bij een conische krultang zoals Carmen True Curls is dat anders. Het onderste deel van het haar gaat om het dunste gedeelte van de tang, terwijl het bovenste deel juist om het deel met de grootste diameter gaat. Dat zorgt voor krullen die bovenop grover zijn dan bij de punten, net als bij natuurlijke krullen. Wel zo mooi!

Carmen True Curls is te koop voor €35,99, een prima prijsje voor een goede tang, waarbij aan alles gedacht is. Het snoer van 3 meter lang draait mee, de tang is in te stellen van 120 tot 200 graden (met behulp van een LCD display), warmt binnen 40 seconden op en is voorzien van een keramische coating zodat je krullen mooi glanzen. Ook handig, zeker als je vaak op reis gaat: de tang heeft dual voltage (220 110 V) en is daardoor in verschillende landen te gebruiken. Het reisetui dat wordt bijgeleverd is hitte bestendig, en niet alleen op reis te gebruiken: het zorgt er ook voor dat je de krultang na gebruik op kunt bergen zonder brandplekken te maken. Mooie introductie van Carmen!