Beauty

Braun Face: één tool om te epileren en te reinigen

Je huid reinigen moet iedere dag, epileren ook regelmatig. Hoe handig is het dan als we daar 1 tool voor ontwikkelen, dachten ze bij Braun? En dat is handig!

Braun Face is een zeer compact apparaatje dat werkt op batterijen, en waarvan je de kop kunt verwisselen. Zet de epilator erop als je haartjes in je gezicht te lijf wilt gaan, en wissel hem in een handomdraai om voor de reinigingskop om je huid effectief schoon te maken. Wij probeerden het natuurlijk uit.

Reinigen

Reinigen met een borsteltje is vele malen effectiever (tot wel zes keer, zo stelt Braun) dan met alleen een face wash en je vingers. Het borsteltje van Braun telt 10.000 haartjes, die zacht zijn voor je huid, maar ondertussen wel genadeloos het vuil uit je poriën borstelen.

Het borsteltje van Braun is aan de kleine kant, en dat heeft zowel voordelen als nadelen. Belangrijk voordeel is dat je gemakkelijker de contouren van je gezicht kunt volgen, en bijvoorbeeld rond je neus handiger te werk kunt gaan, een nadeel is dat je een minder groot oppervlak tegelijk kunt reinigen en dus wat langer bezig bent.

Heel fijn is dat het apparaat tegen water kan, en dus probleemloos onder de douche gebruikt kan worden. Wij gebruiken hem het liefst in combinatie met een reinigend product, zodat de huid super schoon wordt.

Epileren

Als je de reinigingsborstel van de Braun Face haalt (kwestie van zachtjes trekken), kun je de epilator er op zetten. Dit kleine apparaatje heeft een kleine kop, en is daarmee perfect geschikt voor het gezicht. Die vervelende haartjes op je bovenlip verdwijnen in een handomdraai, en ook je wenkbrauwen kun je er (wel voorzichtig doen hoor!) mee in bedwang houden.

De epilator draait twee richtingen op, zodat je niet hoeft te wisselen van houding als je van gezichtszijde wisselt. De kleine kop ziet er vriendelijk uit, maar gaat kleine haartjes (zelfs hele korte) met flinke kracht te lijf. Vrijwel zonder dat je het voelt worden ze verwijderd, met wortel en al. Jeeh!

Onmisbare compacte beautytool

Braun Face heeft een tool ontwikkeld die een plekje zal vinden in menig badkamer. Heel fijn dat je twee regelmatig terugkerende handelingen nu met 1 apparaat uit kunt voeren. Dat scheelt tijd, ruimte en geld. Braun Face is er in verschillende uitvoeringen, oplopend van €69 tot €89. Op zich heb je aan de goedkoopste meer dan genoeg, al vinden wij zelf de etui en de verlichte spiegel die bij de duurdere modellen is inbegrepen wel handig.

Doordat het apparaat op batterijen werkt en dus geen oplader nodig heeft neemt hij weinig ruimte in beslag in je badkamer, en neem je hem ook gemakkelijk mee op reis. Wel zorgen voor een extra batterij natuurlijk, want mocht deze op zijn kun je niks met het apparaat. Mooie innovatie van Braun!