Beauty

Bourjois Smoky Stories: voor smoky eyes met glitter

Oogschaduwdoosjes met precies de juiste tinten voor smoky eyes kenden we. Maar de Smoky Stories van Bourjois gaan net wat verder!

Ten eerste zijn er niet minder dan acht verschillende varianten te koop. De tijd dat smoky eyes alleen met zwart werden gemaakt ligt ver achter ons, ook bruin, groen en paars werken bijvoorbeeld prima!

Drie plus één

In ieder doosje vind je drie tinten die perfect bij elkaar passen, en waarmee je stapsgewijs aan de slag kunt. De lichte tint tot net onder de wenkbrauwboog, de middelste tint op het bewegende ooglid en de donkere tint aan de rand van de wimpers. Beetje met je vingers of een penseel ervoor zorgen dat alles mooi in elkaar over loopt, en binnen twee minuten is jouw look bijna klaar.

Bijna klaar, want de finishing touch moet nog volgen. In het hart van ieder doosje vind je een bijzondere tint, Light Touch, met flink veel glitters. Deze breng je voorzichtig (met de vingertop werkt qua gevoel het beste) over het ooglid aan, om je smoky look te laten sprankelen. Mooi voor de feestdagen, maar ook wanneer je sowieso wel van wat glans op je ogen houdt. Je kunt het heel subtiel doen, maar ook flink uitpakken: maar net wat de gelegenheid en jouw stemming vragen. Let wel op dat je niet té enthousiast te werk gaat, en per ongeluk je hele oog of zelfs gezicht in de glitter zet.

bourjoissmoky2

Blijft lang mooi

De kleuren zijn behoorlijk dekkend, blijven lang mooi zitten, en zijn door de zachte structuur goed verwerkbaar, zodat de kleuren mooi in elkaar over vloeien. De glitters vragen om voorzichtigheid, breng je teveel aan loop je altijd het risico dat ze in de loop van de dag een beetje hun eigen leven gaan leiden, en overal in je gezicht opduiken.

Onze favoriet, hoe klassiek, is Grey & Night, die van wit, via grijs naar bijna zwart loopt. Ga vooral even zelf bij Etos of Douglas langs, waar deze leuke doosjes voor €13,99 per stuk te koop zijn, om te ontdekken welke tint jou het beste staat.