Beauty

Bourjois Poudre de Riz de Java

Technologische doorbraken, hi-tech make-up: allemaal leuk en aardig, maar wij gaan deze herfst voor pure nostalgie met Bourjois.

Dit populaire merk bestaat 150 jaar, en gaat terug naar zijn roots met een succesnummer dat dateert uit het einde van de 19e eeuw. Het Poudre de Riz de Java, in het Nederlands gewoon Java Rijstpoeder, veroorzaakte destijds een flinke hype, en werd zelfs volop vervalst!

Natuurlijk is het poeder voor zijn tijdelijke herintroductie met zijn tijd meegegaan. Zo is de verpakking anders, maar nog steeds (lekker nostalgisch!) zeer herkenbaar en gelijkend op het origineel. Om van te smullen! Ook het poeder zelf is een tikkie aangepast, maar wat is gebleven is het effect op je huid.

Dit losse poeder geeft je een roze parelmoerglans, zo’n lekkere gezonde gloed die we bij de start van de herfst allemaal wel kunnen gebruiken. Niet overdreven aanwezig, maar een zijdezacht, subtiel poeder dat je laat stralen. Ook de geur is ‘net als toen’, en heel bijzonder te noemen. Iedere make-up liefhebber haalt dit collector’s item (12,99 euro) razendsnel in huis!