Beauty

Bourjois Colorband: oogschaduw en liner in 1

Bourjois Colorband

Dikke potloden om je ogen mee te kleuren zijn niet nieuw, maar de nieuwe Bourjois Colorband potloden zijn toch het vermelden meer dan waard.

Bourjois Colorband

Bourjois Colorband is een eyeshadow & liner in één. De punt is spits genoeg om hem als eyeliner te gebruiken, maar hou je het potlood iets schuin dan heb je meteen een mooie dikke streep te pakken, die je met je vingers tot een dekkende oogschaduw over het hele ooglid vervaagt.

Opvallend zijn de chique kleuren. Waar we een periode van ‘hoe gekker hoe beter’ achter de rug hebben, kiest Bourjois nu duidelijk voor klassieke tinten, die een mooie, verzorgde look geven. Zwart, grijs, beige, mauve: allemaal tinten die onderling prima te combineren zijn, en zorgen voor een mooi, verzorgd effect.

Lang houdbaar

Veel van dit soort potloden bevatten een redelijk vette formule, die niet veel langer dan een uurtje mooi blijft zitten. Wij probeerden Bourjois Colorband zelf uit, en konden tevreden concluderen dat dat hier anders is. De formule is waterproof, en blijft keurig zitten waar hij zit. Om de houdbaarheid nog eens te verlengen kun je je oogleden licht poederen voor het aanbrengen.

De waterproof formule zorgt er wel voor dat de kleuren niet heel gemakkelijk in elkaar overgaan, hiervoor moet je met je vingers of een stevig kwastje wel even goed wrijven. Maar het effect mag er zijn, en ook hiervoor geldt dat je ‘creatie’ de hele dag blijft zitten zoals je hem in gedachten had.

Je kunt de kleuren onderling in elkaar over laten lopen, en bijvoorbeeld een smoky look creëren, maar je kunt er ook voor kiezen met een donkere kleur je ogen te omlijnen, en met één of twee andere tinten het ooglid in te kleuren. Kwestie van lekker uitproberen.

Bourjois Colorband

Goede aanschaf

Bourjois Colorband is een prima aanschaf, waar je lang plezier van zult hebben. De kleuren gaan door hun tijdloosheid langer mee dan één seizoen, en handig is dat je de potloden zowel als eyeliner maar ook als oogschaduw kunt gebruiken. Ze kosten €9,99 per stuk en zijn te koop bij drogist en parfumerie.