Beauty

Bourjois Always Fabulous Long Lasting Stick Foundcealer

Bourjois foundcealer

Producten met een ‘dubbelfunctie’, we zijn er dol op. Mits ze goed werken natuurlijk.

Bourjois Always Fabulous Long Lasting Stick Foundcealer

De nieuwe ‘foundcealer’ van Bourjois is zo’n product met een dubbelfunctie. Een concealer en foundation in één, in een handige stickvorm. Nu zijn wij niet altijd dol op foundations in de vorm van een stick. Vaak zijn ze moeilijk egaal aan te brengen op de huid, en zit je met foundation strepen op je gezicht die zich maar lastig laten uitsmeren.

Dat is bij Bourjois gelukkig niet het geval. Heel handig is dat de stick is voorzien van een kussentje aan het andere uiteinde, waarmee je de foundation makkelijk (en zonder vieze vingers!) over je gezicht kunt verspreiden. Dit gaat door de lichte structuur verrassend makkelijk. Het resultaat is vervolgens vergelijkbaar met dat van een vloeibare foundation: geen opvallende, dikke laag zoals je misschien bij een stick-foundation zou verwachten, maar een zachte, met je huid versmolten dekking.

Camoufleren?

Het ‘foundation-deel’ van deze Foundcealer werkt dus prima. Maar hoe zit het met zijn camouflerende eigenschappen? Goed verspreid over de huid heeft de foundation een medium-dekking, rode plekjes en donkere kringen komen er nog steeds doorheen. Gaan we deze met dezelfde stick weg weten te werken?

Het antwoord verrast ons zelf ook: ja, dat lukt! Waar we de foundation met het kussentje wat over het gezicht ‘smeerden’, gebruiken we als we de stick als concealer willen inzetten meer een deppende beweging. Breng met de stick heel gericht wat concealer aan op de plekjes die je wilt camoufleren, ’trommel’ er met het kussentje op en oneffenheden verdwijnen als sneeuw voor de zon.

bourjois foundcealer

Ons laatste zorgenpuntje betreft de houdbaarheid. Producten verpakt als stick hebben nogal eens de eigenschap wat vettig te zijn, en in de loop van de dag ‘van je gezicht af te lopen’. Ook daar blijken onze zorgen weer ongegrond. Bourjois Always Fabulous Long Lasting Stick Foundcealer gedraagt zich in alles als een zachte, vloeibare en niet vette foundation, die de hele dag prima blijft zitten. Even afpoederen, en je verlengt de houdbaarheid en glim, als je snel last hebt van een vette huid.

Deze Foundcealer is een heel handig product, ook om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie of in je handtas. Met deze handige stick heb je gegarandeerd de hele dag een egale teint, en werk je kleine imperfecties gemakkelijk weg. Verkrijgbaar in 10 tinten voor €18,99.