Beauty

Bourjois Always Fabulous 24hrs Foundation

Bourjois Always Fabulous

Als het om foundation gaat heb je grofweg twee smaken waar je uit kunt kiezen: volledige dekking of een meer natuurlijke look. Zeker een goede foundation met een volledige dekking is lastig te vinden. Met Bourjois Always Fabulous 24hrs Foundation is er een nieuwe optie bijgekomen in de winkels, en natuurlijk probeerden we deze foundation uit.

24-uurs dekking

Wanneer ben jij voor het laatst 24 uur achter elkaar in touw geweest? Mocht je binnenkort een nachtje willen doorhalen, dan belooft Bourjois dat zelfs dan je make-up nog perfect zit, want deze nieuwe foundation blijft 24 uur zijn werk doen. Toch is dat niet de belangrijkste reden voor ons om benieuwd te zijn naar deze nieuwe introductie. Net als bij veel andere make-up vinden we 24 uur wat lang om te dragen, en gaan we ervan uit dat er weinig mensen zijn die hier actief naar op zoek zullen gaan. Wel geeft het aan dat deze foundation tegen een stootje belooft te kunnen, en in ieder geval heel de dag goed zal blijven zitten. Voor de meeste mensen is dat al meer dan genoeg.

Wat ons vooral overhaalde om deze foundation eens wat beter te bekijken, is de volledige dekking. Er zijn niet zo heel veel foundations die dat niet alleen beloven, maar het ook nog eens nakomen. In veel gevallen hebben we het hier over een dikke, zichtbare en voelbare laag die weliswaar alles dekt, maar je niet per se mooier maakt. Weet Bourjois dat effect te voorkomen?

Net echt!

Over het antwoord kunnen we kort zijn: ja. De dekking van de foundation is goed, heel goed, zodat je een echt mooi egale huid krijgt, zonder rode vlekjes of andere dingen die je liever wilt verbergen. Een concealer is niet meer nodig, althans, niet om vlekjes die een normale foundation niet dekt weg te werken. Je kunt de concealer uit dezelfde lijn natuurlijk wel gebruiken om bijvoorbeeld de huid onder je ogen wat extra op te lichten, voor een nog frissere blik.

Bourjois Always Fabulous

Een aandachtspuntje bij het gebruik van een volledig dekkende foundation, is wel de rest van je make-up. Vergeet nooit om met een blush, bronzer en highlighter wat vorm aan je gezicht te geven nu de huid volledig egaal is. Dit ziet er wel zo gezond uit, en voorkomt dat je gezicht oogt alsof je een ‘masker’ draagt.

Het fijne aan de Bourjois Always Fabulous 24hrs Foundation is dat de samenstelling redelijk dun is, zodat je de foundation makkelijk aan kunt brengen. Ook voel je hem, in tegenstelling tot andere dekkende foundations, niet of nauwelijks zitten en krijg je zeker geen ‘pancake’ effect. Wel is het belangrijk om precies de juiste tint te kiezen, je hebt keuze uit 15, want een dekkende foundation in een kleur die niet matcht, dat ziet er raar uit. In dat opzicht zouden er nog best wat tinten bij mogen komen, al zal het meerendeel van de huidtinten met deze 15 wel gedekt zijn.

De foundation is samengesteld zonder olie, zodat hij ook geschikt is voor de wat vettere huid, en glimmende plekken gedurende de dag grotendeels worden voorkomen. Uit ervaring kunnen we zeggen dat hij écht goed blijft zitten, vele uren lang. Of hij de 24 uur redt? We durven het niet te zeggen, maar maakt het uit? De hele dag door perfectie, dat is meer dan genoeg.

Bourjois Always Fabulous 24hrs Foundation is nu te koop en kost €18,99. De bijpassende concealer is er in zes tinten en kost €13,99.