Beauty

Bourjois Air MAT foundation

Bourjois Air MAT foundation

Een foundation met een goede dekking, die je huid ondertussen niet verstopt onder een dikke, zichtbare laag, alsof je een masker draagt.

Ze zijn schaars, maar de nieuwe Bourjois Air MAT foundation zou er zomaar zo een kunnen zijn. Wij probeerden hem uit.

Bourjois Air MAT foundation

Meestal kun je kiezen: een dekkende foundation die je huid ook echt ‘bedekt’ en vervelend aan kan voelen, of een lichte foundation die je niet voelt zitten, maar waarvan je soms ook écht nauwelijks effect ziet. Is het mogelijk om van beide soorten de goede eigenschappen te combineren?

Bourjois heeft een heel goede poging gedaan. Hun AIR Mat foundation is prima dekkend, geeft geen dikke laag die in de loop van de dag van je gezicht af ‘glijdt’ en zorgt er daardoor voor dat het niet voelt alsof je huid stikt. De foundation brengt makkelijk aan, is er in acht tinten (twee lichte, vijf medium en één donkere) en zorgt meteen voor een frisse, egale look.

Bourjois Air MAT foundation

Mat

Zoals de naam doet vermoeden, belooft deze foundation de huid ook te matteren. Speciaal voor dat doel zijn er matterend poeder, zinkextract en silica-bolletjes aan de formule toegevoegd, die talg absorberen zodat je huid minder snel gaat glanzen. Tot wel 24 uur belooft de foundation op die manier perfect te blijven zitten.

Uitvinden of die 24 uurs-claim ook echt gehaald wordt laten we aan de nachtbrakers onder ons over, wij zijn al heel tevreden met een uurtje of twaalf. En dat redt Bourjois Air MAT prima! De basis blijft in orde, de foundation blijft op zijn plek zitten en voelt ook aan het einde van de dag nog fris aan. Heb je een erg vette huid dan raden we je aan zeker de beruchte T-zone even af te poederen, maar dan kun je er ook echt de hele dag tegen aan.

Bourjois Air MAT foundation is met een verkoopprijs van €12,99 een prima foundation voor een prima prijs.