Beauty

Benefit Roller Lash: weg met de wimpertang!

Benefit Roller Lash

Benefit Roller Lash is een zeer innovatieve mascara, met een borsteltje dat je wimperharen krult als een krulspeld. Dat moesten we uitproberen!

Benefit Roller Lash

Ben jij regelmatig in de weer met een wimperkrultang om je wimpers in de juiste krul te krijgen? Wij hebben de moed eigenlijk een beetje opgegeven. Wat een martelwerktuigen zijn dat toch, en niet zelden is het effect na een uurtje alweer verdwenen.

Daar dachten ze bij Benefit Cosmetics blijkbaar ook zo over, en dus zijn ze een mascara gaan ontwikkelen die het werk van de wimperkrultang overneemt, en die er ook nog eens voor zorgt dat het effect de hele dag blijft.

Haakjes

Het geheim bleek hem te zitten in hele kleine haakjes aan het borsteltje van de mascara. Waar andere rollers als het ware over je wimperhaartjes heen glijden, pakken de haakjes op dit rollertje je haartjes vast, zodat ze met de roller mee naar boven worden gedraaid. Zo draait Roller Lash je wimpers in een krul (het borsteltje is licht gebogen, om die krul te vergemakkelijken), en zorgt de formule van de mascara ervoor dat dat effect een uurtje of twaalf intact blijft.

Klinkt goed, toch? De reputatie van Benefit kennende vonden we een test bijna overbodig, we zijn van hun kant nog nooit een product tegengekomen dat zich niet aan de beloftes hield, maar toch probeerden we Benefit Roller Lash even uit. De borstel ligt goed in de hand, dankzij het anti slip uiteinde. De haakjes zie je met het blote oog bijna niet zitten op het borsteltje, maar je merkt direct dat ze er zijn zodra je de roller tegen je wimpers aan zet. Inderdaad, de haartjes glijden niet langs de borstel, maar worden mee ‘getrokken’ in de krul. Onze wimpers staan fier overeind, alsof we er een wimperkrultang op hebben losgelaten!

Op je onderste wimpers kun je de platte zijde van het borsteltje gebruiken, dat borstelhaartjes zonder haakjes heeft, maar wil je ze extra dramatisch maken, dan gebruik je ook daar de bolle kant.

Krul = belangrijk

Wie nog nooit een wimperkrultang heeft gebruikt vraagt zich misschien af of dat nou zo belangrijk is, een krul in de wimpers. Het antwoord is simpel: ja. Omhoog krullende wimpers zorgen er in 1 klap voor dat je ogen ‘open staan’. Ze lijken groter, frisser, en geven je ogen alle ruimte om te stralen. Het is toch zonde als een deel van je ogen niet te zien is omdat je wimper er voor hangen? Benefit Roller Lash is een uitvinding voor iedereen die wél die krullende wimpers wil, heel de dag, maar niet van plan is daar steeds maar weer een tang voor te gebruiken. Deze mascara doet precies hetzelfde, en waarschijnlijk wel meer, in slechts één handeling!

De verkoopprijs van Benefit Roller Lash bedraagt €25,-, wat hoger dan je misschien gewend bent van een mascara. Heb je echter jouw ideale mascara nog steeds niet gevonden, ben je je wimperkrultang zat, of wil je ook wel eens zo’n mooie krul in je wimpers, dan is deze aanschaf iedere euro dubbel en dwars waard!