Beauty Boeken Culinair

Beautyfood

Natuurlijk, om je huid mooi en jong te houden moet je vooral smeren, uit de zon blijven en een flinke portie geluk hebben. Maar wist je dat er ook verschillende voedingsmiddelen zijn die je huid, en de algehele gezondheid van je lichaam, een handje kunnen helpen?

Schoonheidsspecialiste Joke Glansbeek verzamelde voor haar boek ‘Beautyfood’ een flink aantal recepten waarin deze voedingsmiddelen terugkomen. Dat we het hier niet hebben over friet, hamburgers en softijs kun je waarschijnlijk zelf ook wel verzinnen, maar wat moet je dan wél eten?

Producten met hoge concentraties vitaminen, mineralen en antioxidanten, zoals groenten, fruit, vis, olijfolie en al die andere dingen waarvan we eigenlijk allemaal best weten dat ze goed voor ons zijn. ‘Beautyfood’ laat je zien dat je met al deze gezonde ingrediënten ook nog eens een heerlijke maaltijd kan maken. ‘Aardbeiensalade met roquefort’, ‘Mousse van zwarte chocolade en rode pepers’ en ‘Pasta arrabiata met gerookte makreel’ zijn zo maar wat voorbeelden, die je overzichtelijk per maaltijd(onderdeel) in dit boek tegenkomt. De recepten zijn niet al te lastig te maken, en de frisse illustraties zorgen ervoor dat je helemaal in een ‘gezonde stemming’ komt.

Ook voor mensen die niet geloven dat voedingsmiddelen invloed hebben op je uiterlijk, is ‘Beautyfood’ een aanrader. De gerechten zijn gezond, sowieso voor je innerlijk, en wie gezond is van binnen straalt dat naar buiten uit. Een leuke invalshoek voor een gezond kookboek vol verrassende gerechten!

Beautyfood – Joke Glansbeek
ISBN 9789043910521
Tirion
14,95 euro

Beautyfood
Bestel via Bol.com: Beautyfood
Glansbeek, J.