Beauty Getest

Aveda Smooth Infusion

Als je je haar, zeker in de winterse kou of het vochtige voorjaar écht mooi glad wilt houden, is er meer nodig dan een goede föhn of stijltang.

Het effect dat een stijltang of föhn op je haar heeft hangt sterk samen met de producten die je voor, tijdens en na het gladmaken gebruikt. Het is raadzaam om, zeker als je erg weerbarstig haar hebt, al te beginnen bij de juiste shampoo, en het karwei vervolgens af te maken met de juiste stylingproducten, die je haar extra glad maken en beschermen tegen de hitte.

Aveda heeft in dit geheel nog een extra stap: pre-styling. Je vindt het in de Smooth Infusion lijn, waarin daarnaast ook een shampoo, conditioner en glossing straightener zijn opgenomen, allemaal om je haar mooi glad en zijdezacht te maken. Wij waren benieuwd naar deze ‘Style-Prep Smoother’ (29,-) en probeerden hem uit.

avedasmootherprep2

Je gebruikt de prep na de shampoo en conditioner, op handdoekdroog haar. Een klein beetje is genoeg, goed verdelen over je lokken en klaar. Hierna gebruik je een stylingproduct speciaal voor de stijltang of föhn, in het geval van Aveda is dat de Glossing Straightener. Alleen föhnen zou vervolgens genoeg moeten zijn om een glad resultaat te bereiken, en een kleine proef op de som leert dat dat inderdaad het geval is. Gladder en zachter dan wanneer je alleen een stylingproduct gebruikt, met een effect dat ook nog eens langer aanhoudt.

Een goede basis is het halve werk, en al zal het voor de meeste dames even wennen zijn, deze extra stap in het stylingproces, het effect is de moeite meer dan waard.