Beauty

Aveda Smooth Infusion Nourishing Styling Creme

Aveda Smooth Infusion™ Nourishing Styling Creme

We zijn al een tijdje fan van de Smooth Infusion lijn van Aveda, omdat geen enkel ander merk pluizend haar zo goed te lijf gaat. Nieuw is de Nourishing Styling Creme, wij probeerden hem uit.

Aveda Smooth Infusion™ Nourishing Styling Creme

De Smooth Infusion lijn van Aveda wordt steeds verder uitgebreid. Naast een Shampoo, Conditioner, Smoothing Masque, Style-Prep Smoother, Glossing Straightener en de Naturally Straight is er nu ook een stylingproduct. Net als de andere producten uit deze lijn is glanzend, zacht en pluisvrij haar het allerbelangrijkste doel.

Je kunt het product gebruiken op ieder soort haar, of je nu steil haar hebt, wat slag of een bos krullen. Waar andere producten uit deze lijn zich veelal richten op ‘glad’ haar, zonder krullen, is dat hier niet het geval. Fijn, want veel dames met krullend haar zullen kunnen beamen dat zij niet zitten te wachten op pluis, maar ook niet per se van hun krullen af willen.

De test!

Aangeraden wordt om voor gebruik het haar te wassen met de Smooth Infusion Shampoo en hierna het Smoothing Masque te gebruiken. Aangezien niet iedereen die standaard in huis heeft laten we dit achterwege, en gebruiken we een andere shampoo en conditioner. Na het handdoekdroog maken van het haar brengen we een flinke hoeveelheid Styling Creme aan, en we voelen het meteen: de krullen die al bezig waren pluizig op te drogen worden mooi glad.

Het drogen mag je aan de lucht of met een föhn doen. Wij kiezen voor een combinatie: met de föhn de ergste nattigheid eruit, en verder aan de lucht laten drogen. Opvallend is dat het drogen met de fohn na het aanbrengen van het product wat langzamer lijkt te gaan, het duurt lang voor we het idee krijgen dat het haar begint op te drogen. Met een nog redelijk nat hoofd wachten we dus maar af wat drogen aan de lucht verder zal brengen.

En dat valt niet tegen! Waar het drogen in het begin lang lijkt te duren, gaat het later opeens snel. En met prima resultaat! De krullen springen weer in het haar, maar zonder pluis. Sterker nog, het ziet er in eerste instantie uit alsof het haar nog steeds nat is, of stijf staat van de gel, zo gesepareerd zijn de krullen. Geen paniek, even je handen erdoorheen halen, en alles valt weer prima in model. Wat overblijft zijn zachte, getemde krullen, die eindelijk eens lijken te luisteren naar onze wensen. Waar we normaal verschillende stylingproducten moeten gebruiken om dit resultaat te behalen, zijn we nu in één handeling klaar.

Waar te koop?

Aveda Smooth Infusion™ Nourishing Styling Creme is te koop bij Aveda salons en spa’s (zie www.aveda.nl/locator) en via www.aveda.nl. De verkoopprijs bedraagt €28,-. Da’s misschien meer dan je normaal aan een stylingproduct uit zou geven, maar wij vinden het iedere cent waard.