Beauty

Alles is mat bij essence

essence matt matt matt lipgloss

Wie de nieuwe producten van essence al heeft gezien, was het vast al opgevallen: er zijn opvallend veel matte texturen te koop, vooral voor de lippen.

matt matt matt lipgloss

Het klinkt een beetje raar: een lipgloss die niet ‘glossy’ is. Wat is dan het doel van een lipgloss? Kleur, in het geval van de nieuwe essence matt matt matt lipgloss. Minder dekkend dan een lipstick, afhankelijk van hoe dik je de gloss aanbrengt, maar absoluut niet glanzend. Je moet er van houden, én je moet bij zo’n matte kleur echt de juiste tint voor jouw gezicht kiezen, maar mooi zijn ze. En betaalbaar ook, met hun verkoopprijs van €2,39 per stuk.

matt matt matt lipstick

De nieuwe lipstick van essence zit in een glanzende huls, maar schijn bedriegt: de kleuren zijn hartstikke mat. Hartstikke trendy, en mooi dekkend van kleur. Er zijn er zeven, op onze afbeelding zie je de tinten ‘purple power’ en ‘perfect match’.

Ben je niet zo’n fan van mat, maar vind je de kleuren wel mooi? Het is natuurlijk niet verboden er een klein glossje overheen aan te brengen…

essence matt matt matt lipstick

2in1 matt lipstick & liner

Het laatste ‘matte’ product is een hele handige: 2in1 matt lipstick & liner. Ideaal voor wie graag een lijntje rond de lippen tekent en deze daarna inkleurt. Dat lijntje, dat weten we inmiddels allemaal, moet dezelfde kleur zijn als de lippen zelf, zeker niet donkerder, en da’s met dit product geen probleem.

De lipstick heeft een scherpe punt, waarmee je de contour kunt tekenen. Vervolgens gebruik je de zijkant van het product (anders verdwijnt de punt zo snel) om de lippen in te kleuren.