Beauty

Aleppo oerzeep

Aleppo oerzeep

Helaas roept de naam Aleppo op dit moment vooral vervelende oorlogsbeelden op. En dat terwijl de stad nog niet zo lang geleden vooral bekend stond om de zeep die daar gemaakt wordt.

Gelukkig is deze nog steeds te koop, de hoogste tijd om hem eens wat beter te bekijken.

Aleppo oerzeep

Aleppo is een eeuwenoude stad die al sinds jaar en dag bekend staat om de zeep die er gemaakt wordt. Helaas heeft de oorlog in Syrië veel verwoesting gebracht, zeker ook in Aleppo.

Geen reden om de productie van Aleppo oerzeep dan maar te staken! De productie werd, naar wij hopen tijdelijk, verplaatst naar Turkije, waar wordt voortgezet wat al zo lang bestond.

Aleppo oerzeep

Olijfolie

Veel zepen wassen je lekker schoon, maar drogen ondertussen ook je huid flink uit. Bij Aleppozeep is dat anders. Deze is gemaakt van 100% olijfolie, en is dus super verzorgend. Er is geen parfum of andere synthetische stof aan toegevoegd, zodat de zeep niet alleen zeer natuurlijk werkt, maar zeker ook ruikt. Heerlijk!

De buitenkant van de zeep is bruin, doordat de zeepjes worden gedroogd in de zon, maar als je een stuk doormidden snijdt zie je de oorspronkelijke groene kleur direct tevoorschijn komen. Gebruik de zeep in bad, onder de douche of zelfs om je handen te wassen (zeker als je in de winter snel last hebt van kloofjes). Heb je een gevoelige hoofdhuid? Gebruik Aleppo oerzeep dan vooral ook als vervanger van shampoo! Wij probeerden het uit, met een ontspannend hoofdhuid en schone, en bovenal zachte haren als resultaat.

Een mooi, puur product uit een streek die het moeilijk heeft. Een stuk Aleppo oerzeep van 100% olijfolie heb je al voor €5,99, te koop bij De Tuinen.