Beauty

Droog de zomer door met Adidas Climacool

Adidas Climacool

Klotsende oksels zijn niet cool. Een deodorant die alleen een lekker luchtje geeft is in de zomer vaak niet genoeg, wij probeerden de nieuwe Adidas Climacool.

Adidas Climacool

De term ‘climacool’ ken je misschien al van de sportkleding en schoenen die Adidas maakt, waarbij het droog houden van huid en schoenen centraal staat. Nu is er ook een deodorant met deze naam.

Eigenlijk mogen we niet van een deodorant spreken, de juiste term is in dit geval anti-perspirant: een product dat zweten tegengaat, in plaats van het maskeren van de geur. En het leuke is dat deze steeds beter gaat werken, naarmate je meer beweegt.

Openbarstende capsules

Je ziet het niet, als je de vrijwel transparante spray aanbrengt, maar in deze anti-perspirant zitten héle kleine capsules verwerkt. Door beweging en transpiratie barsten deze open als je druk bezig bent, om zo weer een nieuwe boost te geven aan de werking. Op deze manier kan deze spray tot wel 48 uur bescherming bieden.

Er zijn anti-perspirants die geurloos zijn, maar bij Adidas hebben ze gekozen om er een fris geurtje aan toe te voegen. Fijn, als je gewend bent aan parfum deo, maar ook prettig voor het geval er toch wat zweet ontstaat. De geur is neutraal en sportief, en ‘botst’ niet met je parfum. Wij probeerden de spray op warme, drukke dagen en werden aangenaam verrast. Of hij 48 uur zijn werk blijft doen zoals beloofd durven we niet te garanderen, na iedere douchebeurt brengen we hem opnieuw aan, maar we kwamen de dag met gemak droog en fris door!