Beauty

Adidas adipure: anti-perspirant zonder aluminiumzouten

adipure adidas

Of je nu sportief bezig bent of gewoon druk: zeker met de zomer in zicht is een goede deo onmisbaar.

Wij kiezen persoonlijk vaak voor een anti-perspirant, een product dat zweet tegenhoudt in plaats van de geur ervan te verbloemen met een parfum. En dus waren we benieuwd naar adipure van Adidas!

adipure

Adipure kent je misschien al als de naam van een sportkledinglijn van Adidas. Eentje die transpiratie absorbeert, licht aanvoelt en comfort geeft. Precies deze eigenschappen heeft Adidas nu in een anti perspirant weten te stoppen, die eveneens de naam adipure draagt.

De meeste producten die zweet voorkomen bevatten aluminiumzouten. Effectief, maar niet erg prettig voor je huid. Deze aluminiumzouten verstoppen namelijk de zweetkliertjes. En dat kan natuurlijk irritatie geven. Daarom pakt Adidas het helemaal anders aan!

adipure adidas

De eerste

Adipure is de eerste anti-perspirant die geen aluminiumzouten bevat. Wat dan wel? cotton-tech. Speciaal door Adidas ontwikkeld, en net zo effectief. Maar dan vriendelijker! We hebben ons laten vertellen dat je cotton-tech met een soort miniatuur sponsjes kunt vergelijken. Ze nemen tot wel tien keer hun eigen gewicht aan transpiratie op, zodat jij droog blijft. Handig, toch?

En mocht er toch een druppeltje doorheen glippen, dan heeft adipure een subtiel, sportief (doch vrouwelijk!) luchtje in zich, dat eventuele zweetgeurtjes maskeert. Doordat de formule ook nog eens alcoholvrij is blijft je huid in topvorm, en spring je niet tegen het plafond als je hem gebruikt vlak na het scheren van je oksels.

Adidas adipure is er in een variant voor vrouwen en voor mannen. Ze kosten allebei €3,75 per stuk.