Baby

Zo bespaar je op de vele babykosten!

hands putting on diaper on baby

Is je kindje eenmaal geboren, dan zul je merken dat je wereld ineens behoorlijk op zijn kop staat, vooral bij de eerste! Ja, een heerlijke tijd van volop genieten breekt aan, maar ook een tijd waarin je ineens voor de nodige zorg staat. Met nacht en ontij uit bed komen, voeding geven en overal je baby mee naar toe nemen. Je leven heeft echt een totaal andere wending gekregen. Ook zul je merken dat de kosten voor je baby eigenlijk best hoog zijn. Het is verstandig om na te denken over hoe je de kosten hierop een beetje kunt terugbrengen. Wat zijn de mogelijkheden? In dit artikel geven we je tips om te besparen op de meest voorkomende babykosten.

Besparen op babykamermeubilair

Sommige ouders willen niets van tweedehands kinderkamer meubilair weten. Mijn kindje? Alleen nieuwe meubels komen erin! Toch kun je jezelf verkijken hierop, want tweedehands kinderkamer meubels kunnen soms erg mooi zijn en van een hoge kwaliteit zijn. Je kunt meer waar voor je geld krijgen dan wanneer je nieuw koopt. Neem gewoon eens vrijblijvend een kijkje op Marktplaats. Kijken kan geen kwaad toch? Waarschijnlijk zul je verrast zijn door het mooie aanbod. Het bespaart je daarnaast écht geld. Koop je een ledikant, dan is het aan jou de keuze om er een nieuw matrasje in te kopen.

Baby’s groeien relatief snel uit hun ledikant. Met een jaar of 2 is het wel gebeurd. Je kindje is dan toe aan een peuterbed, maar groeit ook hier snel weer uit. Plaats zelf ook je kinderkamer meubels weer op Marktplaats. Op deze wijze kun je flink in kosten besparen.

Kinderwagen, buggy: tweedehands is vaak net zo mooi

Kinderwagens en buggy’s zijn evengoed tweedehands te koop. Ook hierop kun je ontzettend veel kosten terugbrengen, want een kinderwagen kan nieuw al snel tussen de 500 en 1000 euro kosten. Forse bedragen voor een attribuut wat niet langer dan een half jaar tot een jaar gebruikt wordt!

Overigens is het raadzaam om een autostoeltje of maxi cosi echt nieuw te kopen. Je weet nooit wat ermee gebeurd is en het gaat om de veiligheid van je kindje!

Luiers kunnen een flinke kostenpost betekenen

Luiers. Je gebruikt er stapels van per week. Dagelijks 4 tot 5 schone luiers is niets. Overweeg om eventueel herbruikbare luiers te kopen i.p.v. wegwerpluiers. Niet alleen bespaar je op kosten, maar je kindje raakt er op den duur ook sneller zindelijk door. Koop je toch wegwerpluiers, sta er dan ook even bij stil dat deze een aanslag betekenen op het milieu helaas – echt fors meer dan herbruikbare varianten, ’t is maar dat je ’t weet.

Kleding & aanbiedingen

Kleine kinderen groeien als kool, werkelijk waar. Voordat je het weet heeft je kindje alwéér een andere maat. Binnen een paar maanden kunnen ze alweer van maat wisselen namelijk. Het is dan eigenlijk eerlijk gezegd behoorlijk zonde om telkens nieuwe, dure kledingsetjes te kopen. Natuurlijk wil je dat jouw kindje mooi en hip gekleed voor de dag komt, maar ook tweedehands zijn vaak de mooiste setjes te koop. En let ook vooral op aanbiedingen. Koop tijdens de uitverkoop alvast verschillende maten. Op een dag is je kindje er aan toe en heb jij het alvast in de kast hangen!