Advertorial

Wat doe je met je vakantiefoto’s? Maak er een slinger van!

Ben jij deze zomer ook heerlijk op vakantie geweest, en heb je daar eindeloos veel foto’s gemaakt van de omgeving en je gezin? En staan die foto’s nu ook ergens op je harde schijf in de vergetelheid te raken?

Bij ons gaat het ieder jaar op deze manier, maar daar hebben we nu verandering in gebracht. We maakten een vakantiefoto-slinger!

Doe eens wat met je foto’s!

Het is grappig: met de intrede van de digitale camera zijn we veel meer gaan fotograferen (geen zorgen meer over rolletjes die ontwikkeld en afgedrukt moeten worden!), maar veel minder gaan doen met de foto’s. Uit onze eigen kindertijd herinneren we ons de rits fotoalbums die onze ouders trouw bijwerkten na iedere vakantie of verjaardag, terwijl onze eigen kinderen het met een harde schijf moeten doen.

Leuk, die enorme hoeveelheden foto’s, maar wat moet je ermee? Nou, je kunt ze uitprinten! Gewoon, zelf, met een simpele druk op de knop. Als je een goede printer in huis hebt tenminste, zoals de Canon PIXMA MG7751 die wij gebruiken.

adv-canon-fotoslinger-2b

 

Zelf printen?

Zelf foto’s uitprinten, en er dan wat leuks mee doen: is dat niet veel gedoe? Dat is zo’n beetje de heersende mening van de mensen om ons heen. En dus zien we veel mensen hun foto’s door een bestelservice af laten drukken. Of niet, zoals wij, en enorme digitale archieven opbouwen. En dan heb je ook nog de groep mensen die wel graag creatief aan de slag gaat met van alles en nog wat, maar niet met foto’s.

Wij laten zien dat het zelf printen van foto’s makkelijker, goedkoper en leuker is dan je denkt. Sterker nog, we werden er zelfs hartstikke creatief van! Dankzij onze nieuwe aanwinst, de PIXMA MG7751 printer van Canon. Deze printer werkt met zes gescheiden inktcartridges, wat we met het oog op onze zuinige aard aanmoedigen. We gebruiken originele Canon inktcartridges, zodat we zeker weten dat de foto’s mooi uit de printer komen rollen en dat over pakweg 100 jaar nog steeds zijn. Om die reden gebruiken we ook Canon fotopapier. Dat komt simpelweg omdat die combinatie voor elkaar is gemaakt. Om de inkt te beschermen tegen omgevingsinvloeden die vervaging kunnen veroorzaken is het fotopapier van Canon voorzien van microporeuze coating die de inkt direct onder het oppervlak insluit.

vakantieslinger-1

Printen maar!

Voor ons project besluiten we ‘iets’ te gaan doen met onze vakantiefoto’s van het afgelopen jaar. We hebben er zo veel, en ze zijn zo mooi, maar we bekijken ze zo weinig. Daarnaast hebben we met de winter in aantocht ernstig de behoefte dat zorgeloze zomervakantie-gevoel weer een beetje terug te krijgen.

Het selecteren van de juiste foto’s is eigenlijk nog het moeilijkst. We kiezen uiteindelijk voor een fijne mix van mooie uitzichten, familiekiekjes en plekken die we ons graag herinneren. Zo wordt het resultaat heel persoonlijk. Wij haalden de foto’s van onze harde schijf af, maar het wordt ook steeds makkelijker om ze direct vanaf Facebook of Instagram te printen, net waar je de voorkeur aan geeft.

Nadat we de foto’s hebben uitgekozen printen we ze razendsnel uit op 10×15 formaat, en bevestigen we ze met knijpertjes aan een lijn. Die hangen we op, en kijk, een vakantieslinger! En de kosten bedragen slechts 0.20 ct per foto!

Zo’n slinger is bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld je gang op te fleuren, maar ook in de woonkamer (je kunt hem ook gekronkeld plat tegen een muur hangen, in plaats van een schilderij) doet hij het prima. Waar je hem ook hangt, je zal veel meer van je mooie foto’s genieten dan toen ze nog op je harde schijf stonden!

Sponsored story