Advertorial

Stop kindhuwelijken

Je trouwdag… de dag van je leven, waar je misschien al over droomde toen je nog maar een kind was. Terwijl jij droomt, zijn er talloze meisjes voor wie een huwelijk een stuk vroeger komt dan ze zouden willen.

Kindhuwelijken

Trouwen, dat doe je uit liefde. Weloverwogen, met de man van je leven, samen de toekomst tegemoet. Elke drie seconden wordt de toekomst van een meisje ergens op de wereld bruut onderbroken. Op de leeftijd dat een huwelijk nog heel ver weg zou moeten zijn, worden zij gedwongen te trouwen. Met meestal een veel oudere man, die zij niet kennen.

En trouwen, dat betekent voor meisjes op zo’n jonge leeftijd bepaald geen rooskleurige toekomst. Stoppen met school, grotere kans op HIV en kinderen krijgen terwijl ze zelf nog kind zijn. Zulke jonge meisjes (1 op de 7 kindbruidjes is nog geen 15!) zijn er niet aan toe kinderen te krijgen, en dus eindigt een zwangerschap niet zelden in de dood van de moeder of het kind.

De oplossing van Plan

Plan zet zich in voor deze meisjes. Ze zorgen ervoor dat meisjes langer op school blijven, door hun ouders en gemeenschap ervan te overtuigen dat hun dochter voor een goede toekomst geen man, maar vooral een opleiding nodig heeft.

Goed opgeleide meisjes hebben veel meer kansen een mooie toekomst op te bouwen, en later zelf te voorzien in hun levensonderhoud. ┬áDankzij de inspanningen van Plan zijn in een district in Bangladesh al elf dorpen ‘kindhuwelijkvrij’. Help jij mee dit gebied te vergroten? Doneer dan nu aan Plan, en stop kindhuwelijken. Je vindt alle informatie op deze website.