Advertorial

Leuke tip voor de meivakantie

Hoe jouw glaasje Appelsientje gemaakt is? Daar kom je heel snel achter met de “Boompjes en Bijtjes” app! Van boomgaard tot glas, het hele verhaal. Leuk, vooral om samen met je kind mee aan de slag te gaan!

De educatieve Boompjes en Bijtjes app legt aan de kinderen uit waar een sinaasappel vandaan komt en welke weg hij aflegt tot hij als sap in je glas wordt geschonken. Daarnaast wordt uitgelegd wat dat FSC-logo eigenlijk betekent dat je op de kartonnen Appelsientje pakken vindt: de pakken worden vervaardigd uit duurzaam beheerde bossen.

In de app worden kinderen goed aan het werk gezet. In verschillende hoofdstukken wordt verteld hoe het sap tot stand komt en is het aan de kinderen dit proces mee te tekenen. Van de boom waaraan de sinaasappel groeit tot jouw mooiste glas waaruit je de heerlijke jus kunt proeven. Vergeet dit eindresultaat niet te bewaren! Tot en met 13 mei verloot Appelsientje namelijk iedere dag een fietskrat met hierop de kleurplaat van de winnaar.

Door de duidelijke en begrijpelijke opzet van de app, kunnen kinderen er gemakkelijk zelf mee aan de slag. Maar eigenlijk is hij ook voor volwassenen zo leuk, dat we je zeker kunnen aanraden om het gezellig samen te doen met je kind!

Dowload nu de gratis app via de iStore of Google Play! De webversie is hier beschikbaar.