Advertorial

Kindermishandeling, wat kan ik doen?

Wij van Lifestylelog komen regelmatig in actie. Als we ergens een geweldig jurkje in de uitverkoop zien bijvoorbeeld. Of als een nieuwe winkel zijn deuren opent. Maar komen we ook in actie als we kindermishandeling vermoeden? ‘Ja’, zouden we heel stoer willen zeggen, maar heel eerlijk gezegd: je ogen ervoor sluiten lijkt een stuk eenvoudiger.

En dus vragen we ook graag jouw aandacht voor de 107.000 geschatte gevallen van kindermishandeling. Zodat we voortaan allemaal weten wat we moeten doen als dat ‘dit is niet pluis’ gevoel ons bekruipt. Want kindermishandeling is niet altijd even zichtbaar of duidelijk, en vaak is het je gevoel dat je de eerste signalen geeft. Wees dan alert, hou een dagboek bij met signalen en/of patronen en neem, als het gevoel blijft, contact op met het AMK (0900-123 123 0) voor advies of melding.

Onthoud: er is maar 1 ding dat je verkeerd kunt doen. En dat is je kop in het zand steken en de situatie negeren omdat je twijfelt. Misschien blijkt je gevoel achteraf niet juist, maar dat is altijd nog minder erg dan het kind aan zijn lot overlaten. Meer informatie? Bezoek deze website.