Advertorial

Kidslog probeert Hero Bevroren Fruit op een Stokje

Natuurlijk mogen kinderen bij mooi weer een ijsje! Maar als het even kan kiezen wij wel voor een variant die niet bol staat van de suikers en kleurstoffen. En dus proberen we Hero Bevroren Fruit op een Stokje!

De naam zegt het al, dit is niet zomaar een ijsje. Dit is echt fruit! Maar dan bevroren, en op een stokje dus. Een fruitijsje, zoals zo veel anderen, zou je zeggen. Maar een klein beetje research leert dat veel fruitijsjes inderdaad fruit bevatten, maar daarnaast nog veel meer andere stoffen. Water vooral. Niks mis mee, maar bij Hero wilden ze het anders doen.

Zo min mogelijk toevoegen aan de producten, dat is hun motto. Fruit is van zichzelf al lekker genoeg tenslotte! En dus bestaat deze ijsjes voor minimaal 89% uit fruit. En dat staat ook duidelijk op de verpakking: de Sinaasappel variant bevat 89% fruit, de Rood Fruit 90% en de Appel/Peer zelfs 92%. Da’s veel! En die paar procenten die overblijven, daar is Hero ook transparant over. Dat zijn fruitsuiker en natuurlijke pectine, een natuurlijk verdikkingmiddel dat in veel fruit voorkomt. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat de ijsjes de juiste structuur, stevigheid en hardheid hebben, zodat ze ook echt als ijsjes te eten zijn.

herofruitstokje2

Da’s het verhaal erachter, een goed verhaal. Maar daar zullen kinderen weinig interesse in hebben. Bij ijsjes telt tenslotte maar één ding echt: zijn ze lekker? Dat besloten we op een zonnige dag eens uit te zoeken! Wat vind je van de ijsjes, en welke smaak is het lekkerst, zo luidden onze belangrijkste vragen. De eerste was snel beantwoord: ze zijn zo lekker! ‘Super’, ‘lekker zoet’, ‘net een echte sinaasappel!’, ‘je kan er op sabbelen maar ook op bijten’ en ‘mag ik er nog eentje?’, zo maar een greep uit de reacties. Goedgekeurd dus! Maar kiezen welke het lekkerste is… dat viel nog niet mee. We zagen voor onze ogen nieuwe smaakvarianten ontstaan (‘Hoe proeven Sinaasappel en Appel/Peer door elkaar heen?’) en er volgden flinke discussies.

herofruitstokje3

Na lang beraad volgde er echter een winnaar: Appel/Peer. Een keuze waar wij ons direct bij aansloten, want ook bij ons was deze al favoriet. De smaak, structuur (die lekkere, bekende ‘korreltjes’ van de peer) en enorme zoete frisheid maken van dit Bevroren Fruit op een Stokje een echte winnaar. Neemt niet weg dat we ook de Sinaasappel en Rood Fruit zeer kunnen aanbevelen, probeer ze net als wij vooral allemaal en kies je favoriet! Hero Bevroren Fruit op een Stokje is te koop in de supermarkt, bij tankstations en in de horeca. Meer informatie vind je op www.hero.nl.