Accessoires

Wat zit er in jouw handtas?

inhoud handtas

Vrouwen hebben de reputatie nogal wat mee te zeulen in hun handtas iedere dag. En alhoewel je daar natuurlijk lacherig over kan doen, weten wij als geen ander: alles dat in die tas zit, zit daar met een reden.

Onmisbare basics

Als je de deur uit gaat zijn er een paar dingen die echt niet mogen ontbreken in je tas, de basics zogezegd. In die categorie vallen bijvoorbeeld je huissleutels; die wil je echt niet vergeten, want hoe kom je zonder die dingen tenslotte ooit weer binnen? Toch lijken het nu net die sleutels te zijn die juist wél vergeten worden, of eeuwig kwijt lijken te zijn.

Oplossingen om nooit meer je sleutels kwijt te raken zijn er overigens ook. Speciale sleutelhangers met piepsignalen bijvoorbeeld. Wij houden het voorlopig even op Olaf, uit Frozen. Die lekkere grote en opvallende sleutelhanger zorgt ervoor dat het kwijtraken van de sleutelbos, of dat nu in huis of in de overvolle tas is, een stuk lastiger wordt.

Ook onmisbaar: een pakje zakdoekjes. In de herfst en winter tegen de eeuwige loopneus door de steeds maar heersende verkoudheden, en in de lente en zomer als de hooikoorts toeslaat.

Iets waar vrijwel niemand tegenwoordig meer zonder de deur uit gaat is natuurlijk de telefoon. Bewaar je hem in je tas, dan is een goed hoesje eventueel aangevuld met een screenprotector wel aan te raden. Let daarbij goed op dat je het juiste type koopt; een telefoonhoesje Samsung A50 heeft net weer andere afmetingen dan die voor andere Samsung toestellen.

Als je gaat shoppen

Als je gaat shoppen vereist dat een andere inhoud van je handtas dan wanneer je naar een feestje gaat bijvoorbeeld. Onmisbaar: je portemonnee. Zonder geld kan er tenslotte niet worden geshopt! Wat je tegenwoordig ook zeker niet moet vergeten is een eigen tasje. Plastic tasjes mogen niet meer gratis worden verstrekt in winkels, dus het scheelt je geld, maar bovendien is het natuurlijk ook een stuk handiger en beter voor het milieu om je eigen tasje op zak te hebben. De knalrode op de foto is lekker groot van formaat, maar kan heel klein worden opgevouwen.

Wat er verder in je handtas gaat, dat bepaal je natuurlijk zelf. Wij gaan vrijwel nooit de deur uit zonder een tubetje lipgloss, terwijl er ook altijd een pen meegaat. Klinkt misschien wat overbodig, maar er zijn al behoorlijk wat momenten geweest dat deze van pas kwam. De bril gaat mee, zeker als er met de auto gereden moet worden, en soms ook (blaren)pleisters, in het geval van nieuwe schoenen of flinke wandelplannen. Op warme dagen mag een flesje water niet ontbreken, terwijl er in de winter vaak handschoenen in onze tas te vinden zijn.