Accessoires Fashion Favourites Getest

Quoins

Echte eksters zijn we: alles dat glimt en blinkt trekt direct onze aandacht. Maar hoe vervelend is het als je een mooi sieraad koopt, dat niet bij al je outfits past? En hoe leuk is het om zelf je sieraad samen te stellen, en nog eens af te kunnen wisselen? Dat kan met Quoins!

Quoins staat voor ‘1 merk – 3 stijlen’. Het principe is eigenlijk heel simpel. Je kiest een mooie ketting (of armband, maar wij kozen een ketting) uit, combineert deze met een hanger en steekt daar weer een disk of munt in. Klaar is je sieraad! Nog leuker wordt het natuurlijk als je niet 1 ketting, 1 hanger en 1 disk hebt, maar meerdere. Dan kun je opeens tal van combinaties maken, net als wij onlangs deden.

Kiezen is nog niet makkelijk bij Quoins. Zoals je op www.quoins.nl kunt zien bevat de collectie meer dan 800 items. Wat ons betreft is het handigst om te beginnen bij de hanger, als basis voor je sieraad. Hierbij kun je kiezen uit tal van verschillende hangers, uitgevoerd in zilver, doublé of edelstaal en small, medium of large. Onze favoriet? De edelstalen hanger vol Swarovski steentjes! Prijzen voor een hanger beginnen bij 37,50 euro. Kies hem zorgvuldig uit, en denk goed na of je een neutrale hanger zoekt, of juist een opvallende.

Hierna kun je een ketting of armband zoeken die qua materiaal bij de hanger past. Ook hierin weer genoeg keuze natuurlijk, waarbij je ook qua prijs alle kanten op kunt. Dan volgt de laatste, en moeilijkste stap: het uitkiezen van de ‘vulling’ van de hanger. En dat is vooral lastig omdat er zoveel keus is, en de kans groot is dat je al snel roep: ‘Ik wil ze allemaal!’. Ook binnen de disks en munten kun je weer kiezen voor verschillende materialen en kleuren. Een munt, bijvoorbeeld met je sterrenbeeld, heb je al vanaf 17,50 euro. Naast munten zijn er ook tal van prachtig bewerkte disks en hoera, ook hier zijn de Swarovski steentjes weer vertegenwoordigd.

Het aanbod is enorm, en de kans dat je met slechts 1 disk thuiskomt bijzonder klein. Dat is ook eigenlijk wel de bedoeling van Quoins, want om optimaal van deze sieraden te genieten ga je natuurlijk mixen en matchen. Dat kun je al heel gemakkelijk doen met 1 ketting, 1 hanger en meerdere disks of munten, maar extra leuk wordt het natuurlijk om je collectie later uit te breiden met extra kettingen en hangers, bijvoorbeeld in verschillende materialen. Dan zul je ook zien dat opvallende combi’s (bijvoorbeeld een zilveren disk in een gouden hanger) vaak hartstikke mooi uitpakken!

Dat mixen en matchen gaat eenvoudig. Je klapt de hangers makkelijk open en brengt de disk of munt aan. Geen gedoe of gebroken nagels! Onze ‘klaphanger’ sluit door middel van 3 oogjes aan de bovenkant van de hanger, die je gezamelijk om de ketting rijgt. Daardoor loop je ook geen risico dat je hanger tijdens het dragen vanzelf open gaat.

Na een aantal dagen flink gecombineerd te hebben met verschillende kettingen, hangers en disks/munten zijn wij absoluut fan van Quoins. De mooie producten zorgen ervoor dat je een sieraad hebt dat zichtbaar van hoge kwaliteit is. De uitvoering is stevig, degelijk en keurig afgewerkt, maar het zijn vooral de eindeloze combinatiemogelijkheden waar we zo blij van worden. Heb je eenmaal de juiste basis (ketting + hanger) in huis, kun je deze steeds heel makkelijk, en relatief goedkoop aanvullen om zo meer en meer combinatiemogelijkheden te krijgen. Of je nu gaat voor een platte munt met je sterrenbeeld, een bolle disk met edelsteen of zelfs de strakke lijnen van Mondriaan’s Choice, er is altijd wel iets naar jouw smaak, humeur of kledingstijl te vinden.

Net zo enthousiast geworden als wij? Hou dan de komende weken Lifestylelog héél goed in de gaten. Over niet al te lange tijd maak jij namelijk kans op een wel heel unieke set van Quoins!