Accessoires Beauty

De zon in? Dit zijn de beste producten!

zonnebrandcrèmes

De tijd dat zonnebrandcrèmes witte, dikke substanties waren die een vies laagje op je huid legden liggen echt achter ons. Kijk maar eens wat de grote merken dit seizoen te bieden hebben!

Innovaties

Waar we het jarenlang met een wittig laagje op onze huid moesten doen als we kozen voor bescherming, of een vette olie als we kozen voor ongegeneerd (en onbeschermd) bakken, heeft de cosmetica industrie de laatste jaren bepaald niet stilgezeten. Dit jaar zien we opvallend veel nieuwe producten voorbijkomen, die onze blik op zonnen compleet veranderen. Wij zetten de innovaties van een aantal grote merken voor je op een rijtje.

ROC

ROC Soleil Protect is nadrukkelijk niet alleen bestemd voor gebruik in de zomer, maar zeker ook voor in de rest van het jaar. De huid beschermen tegen de zon dient tenslotte ook te gebeuren als de temperaturen niét boven de 20 graden uitkomen.
Omdat ze bij ROC begrijpen dat het ene gezicht het andere niet is, is er in de Soleil-Protect lijn aandacht voor verschillende huidtypes. De Anti-Shine Face Fluid SPF30 is er speciaal voor de huid die snel glimt (iets wat veel zonneproducten nog eens extra in de hand werken), Anti-Brown Spot Face Fluid SPF50 is er speciaal voor dames die last hebben van bruine vlekjes in het gezicht. Deze (ouderdoms)vlekjes worden verminderd, terwijl de hoge beschermingsfactor er tegelijk voor zorgt dat nieuwe vlekjes minder kans krijgen te ontstaan.

Er is ook nog een Anti-Ageing Face Fluid SPF50, een opfrissende Illuminating Face Fluid SPF50 en een High Tolerance Face Fluid SPF50 voor de gevoelige huid. Al deze gezichtsfluids kosten €17,23 per stuk.

Lancaster

Lancaster raadt je deze zomer een duo aan, dat je huid belooft egaal bruin te worden. We weten allemaal dat (te) veel in de zon zitten tot pigmentvlekken leidt, en alhoewel er tegenwoordig uitstekende producten te koop zijn om deze te verminderen of camoufleren, is voorkomen toch echt beter.
De oplossing kunnen we vinden in twee producten. Het 365 Anti-Dark Spot Corrector serum vermindert bestaande pigmentvlekken, terwijl Sun Control (verkrijgbaar in SPF30, 50 en 50+) de huid beschermt tegen UVA en UVB stralen die nieuwe vlekjes kunnen veroorzaken. Daarnaast zijn de SUN Control producten ook nog eens ontzettend verzorgend voor je huid, en bevatten zij vele anti-ageing eigenschappen, zodat je huid deze zomer eerder jonger dan ouder zal worden, ondanks de uitbundig schijnende zon.

Met adviesprijzen startend bij €72,12 (365 Anti-Dark Spot Corrector) en €47,72 (Sun Control) zijn de producten van Lancaster wel aan de prijzige kant, maar daar krijg je dan ook kwaliteit voor terug. Met name het 365 Anti-Dark Spot Corrector serum is zeer zuinig in gebruik, en helpt je ook als de zomer al lang weer voorbij is donkere plekjes te verminderen.

NIVEA

Bij NIVEA rekenen ze af met het feit dat olie op je huid smeren tijdens het zonnen vragen is om een fikse verbranding. Zij introduceren de eerste beschermende olieformule met SPF. NIVEA SUN Protect & Bronze Olie Spray is er in SPF 20 (€16,49) en 30 (€17,99), en doet eigenlijk alles wat je van een olie mag verwachten.

Het laat je huid subtiel glanzen (het is een droge olie, dus de tijd van extreem glimmen en vetvlekken is voorbij), heerlijk ruiken en mooier bruinen. Daarnaast doet het iets wat we niet van een olie gewend zijn, en dat is de huid beschermen tegen UVA en UVB stralen. De formule is water resistant, maar we raden aan om na het zwemmen, of na langdurig zweten toch even een nieuw laagje aan te brengen, al is het maar omdat je met het deppen of droogwrijven van je huid wel de olie weg kunt vegen. Ga je op vakantie naar een zuidelijk gelegen land? Kies dan voor de SPF30 variant, want 20 is dan echt te laag.