Fashion Getest Schoenen

Getest: Quiva by SPROX

Goed, laten we het maar meteen zeggen: bij het zien van het model Quiva van SPROX dachten wij, net als jij, meteen aan de overbekende Crocs. Ze zijn tenslotte van hetzelfde soort materiaal gemaakt, en verkrijgbaar in opvallende kleurtjes. Maar de Quiva claimt anders, beter te zijn. En dan is onze interesse gewekt! En dus was het tijd voor een kleine test.
Eerst een aantal feitjes. De Quiva weegt nog geen 200 gram, is er in 13 uitvoeringen (zowel fel gekleurd als stijlvol zwart), heeft een verluchtingssysteem in de hiel, waarin je ook de nodige schokabsorptie vindt. Komt er water in, dan stroomt dat er langs de zijkanten direct weer uit, vieze Quiva’s maak je schoon met water en zeep. Verkoopprijs: 19,90 euro.

Dat zijn de feiten, maar hoe zit het met de praktijk? Wij kregen een mooi fuchsia paar om te testen, waarbij direct de vormgeving opviel: een stuk ‘slanker’ en minder lomp dan veel van zijn soortgenoten. De Quiva’s sluiten mooi aan om de voet, wat voor een echt ‘schoen’ gevoel zorgt. Fijn, een beetje stevigheid en steun voor je voet. Ook de eerder genoemde vering in de hiel is absoluut een pluspunt, zeker als je er wat langer op loopt. Als je ermee in een flinke plas water (of, iets zomerser, de zee) stapt, dan loop het grootste deel van het vocht inderdaad direct de schoen weer uit. Alleen je tenen blijven een beetje nat, omdat daar geen afvoergaatjes meer zitten. Vanwege de nauwsluitende vorm waren we een beetje bang voor zweetvoeten, maar dankzij alle ventilatieopeningen valt dit reuze mee.