Fashion Favourites Getest Schoenen

Getest: FitFlop Pietra

De FitFlop was de eerste slipper die je beenspieren verstevigde. Sindsdien hebben we al verschillende andere merken en modellen voorbij zien komen, en lijkt de trend definitief gezet. Hoogste tijd voor een test van een nieuw FitFlop model, de Pietra (verkoopprijs 69,95 euro), die qua looks een stuk eleganter is dan de sportieve modellen die we tot nu toe kenden.

De Pietra is gemaakt op een smallere leest, wat de lompheid waar de FitFlop nog wel eens om bekritiseerd wordt direct een stuk minder maakt. Qua kleur kun je kiezen uit stylish zwart, titanium en brons, de bovenkant is steeds voorzien van 3 grote strass stenen. Qua uiterlijk, zeker van bovenaf gezien, dus vergelijkbaar met ‘normale’ slippers, maar wat natuurlijk wel blijft is de opvallend dikke zool. Logisch, want daarin schuilt het geheim van de FitFlop.

De speciale zool met Microwobbleboard technologie staat kort gezegd voor een stevige, schokabsorberende hiel en een zacht middenstuk. Deze combinatie verhoogt de spieractiviteit in je benen en ontlast je onderrug en gewrichten. Beter ‘getonede’ benen en billen, en een betere houding zijn het gevolg.

Tijdens onze eerste stappen op de FitFlop valt meteen de comfortabele, schokabsorberende zool op: een verademing voor je voeten. We bouwen het lopen langzaam op, en dat is maar goed ook, want al na de eerste halve dag (waarop we echt niet al te veel hebben gelopen) voelen we de ochtend erna bij het opstaan de gevolgen: lichte spierpijn in de kuiten en dijen, en een vermoeid gevoel in de onderrug. Er viel blijkbaar heel wat te corrigeren qua houding!

Na een dag of wat verdwijnt het wat vervelende gevoel, en durven we de FitFlops wat langer te dragen. Zeker wat langere afstanden kosten duidelijk wat meer moeite, je bent je veel beter bewust van hoe je loopt, en wordt door de vorm van de zool bijna gedwongen om netjes rechop te lopen en je voeten volledig af te laten rollen. Opeens blijk je spieren te hebben die je al jaren niet gebruikt hebt! Daardoor geloven wij absoluut dat de FitFlops een gunstig effect op je beenspieren kunnen hebben, je gebruikt ze voelbaar meer en anders dan normaal.

Het nadeel van de Pietra, en waarschijnlijk voor alle FitFlops in slippervorm, is dat zij aan de zij- en bovenkant niet zoveel steun geven. Daardoor kun je, zeker als je wat sneller loopt, een beetje wiebelen, naast je zool gaan lopen zelfs. Oppassen dus, want dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Als je je FitFlops steeds draagt op de momenten dat je normaal gesproken je reguliere slippers zou dragen, gebruik je, zonder al te veel moeite, allerlei extra spieren. Voor lange afstanden zijn deze slippers niet bijzonder geschikt (maar dat zijn de meeste slippers natuurlijk niet), maar voor normaal, dagelijks gebruik kunnen we zeker aanraden. Zeker als je snel last hebt van pijnlijke voeten of een pijnlijke rug, of wanneer je je spieren eens goed wakker wilt schudden, het proberen waard!