Boeken winnen

Win Ruby’s lepel

Ook in 2011 hebben wij weer iedere maand een boek van de maand, geselecteerd uit het aanbod van Orlando Uitgevers. We trappen af met Ruby’s lepel van Anna Lawrence Pietroni, een prachtige roman die zich afspeelt in de jaren 30 van de vorige eeuw.

Dit is het verhaal van Ruby Abel Tailor, die niet in de buurt van het water mag komen, maar droomt van een beter leven aan zee. Dit is het verhaal van drie vrouwen – één heks, één zeemeermin en één vermiste vrouw – en hoe Ruby verstrikt raakt in hun geheim. En dit is het verhaal van Cradle Cross, omringd door water, en hoe Ruby leerde het over te steken.
Wanneer Isa Fly, met haar witte bos haar en haar glimmende spiegeltjesjurk, in de deuropening van de fish-and-chipszaak van Kapitein Len verschijnt, weet de dertienjarige Ruby niet wat haar overkomt. Isa is op zoek naar iemand die vermist is, en Ruby gaat op onderzoek uit. Maar sommige bewoners van het stadje koesteren een diep wantrouwen tegen deze buitenstaander. Ruby laat zich niet afschrikken en brengt Isa in contact met de Truda Blick, kersverse erfgename van de plaatselijke knopenfabriek, die op het punt staat failliet te gaan. Ruby wil Truda en Isa koste wat kost helpen, maar haar bondgenootschap met deze vrouwen brengt het stadje aan de rand van een oproer. Alle ellende begon, zo lijkt het, toen Isa Fly in Cradle Cross arriveerde… Alleen Ruby weet genoeg om hen allemaal te redden. Maar eerst moet ze zichzelf redden.

Wij mogen deze maand 5 exemplaren van Ruby’s lepel weggeven. Op 6, 13, 20 en 27 januari trekken wij steeds 1 winnaar die wij hier zullen vermelden. Doe dus gerust iedere week mee om je kansen te verhogen. Tenslotte trekken wij op 31 januari nog een laatste winnaar, waarbij we loten uit alle inzendingen van de hele maand. Wil jij kans maken? Vul dan het onderstaande formulier in.

De eerste winnaar, van 6 januari, is Irma van der Waarde. De tweede winnaar, van 13 januari, is Nathalie Koch. Winnaar nummer 3 (20 januari) is Helene Wils, de winnaar van 27 januari Wilma Post. Gefeliciteerd!