Boeken

Suzanne Vermeer: Bon Bini Beach

Het begint een traditie te worden: iedere zomer, en iedere winter verschijnt er een nieuwe thriller van Suzanne Vermeer. Zelfs na het overlijden van Paul Goeken, de persoon achter het pseudoniem, gaat deze traditie door.

Suzanne Vermeer

Bon Bini Beach is het eerste boek dat Paul Goeken niet meer zelf schreef. Wie er wel voor verantwoordelijk is wordt niet bekend gemaakt, maar duidelijk is wel dat diegene de Suzanne Vermeer stijl prima heeft overgenomen. Bon Bini Beach is weer een zomerthriller zoals je dat van Suzanne Vermeer gewend bent!

Bon Bini Beach

De vriendinnen Dominique en Lilian mogen een maand lang vakantie vieren in het vakantiehuis van Dominiques vader, een rijke zakenman, op Aruba. De eerste dagen zijn heerlijk, met veel zonnen, uitgaan en luieren. Al snel leren de meiden andere aanwezigen op het eiland kennen, waaronder veel Amerikanen die er eveneens vakantie vieren of tijdelijk werken. Ook de huishoudster van Dominiques vader en de wat nukkige klusjesman annex chauffeur leren zij al snel beter kennen: de dames voelen zich al helemaal thuis.

Het eerste smetje op de vakantie lijkt het bezoek van 2 mannen, die op zoek zijn naar Dominiques vader. Deze lijken echter makkelijk af te poeieren, dus het feesten gaat gewoon door. De beide meiden starten een vakantiefling met 2 Amerikanen, met wie zij een exclusief vakantie eiland voor de kust bezoeken. Na een wilde nacht met haar nieuwe liefde verwacht Dominique Lilian ook in het huisje aan te treffen. Ze is er echter niet, en ook de man met wie zij voor het laatst gezien is lijkt geen idee waar zij gebleven is. Lilian lijkt verdwenen te zijn… maar dat kan toch niet op zo’n klein eiland?

Vanaf het moment dat Lilian verdwijnt vraag je je als lezer 2 dingen af: waar is ze gebleven, en wie zit daarachter? Verdachten zijn er genoeg, maar zoals altijd in een echt Suzanne Vermeer boek zul je even moeten wachten tot je erachter komt hoe de vork echt in de steel zit…

Het moet voor de auteur van dit boek een lastige klus zijn geweest. Een boek schrijven in een stijl die al jaren populair is, en die vaste lezers herkennen als ‘een Suzanne Vermeer’. Dat is echter prima gelukt, want Bon Bini Beach is weer een zomerthriller om je vingers bij af te likken. Verplichte bagage in je vakantiekoffer!