Boeken

Olli en de puddingraket

Oh, wat zijn we toch dol op Olli! Het aandoenlijke dappere olifantje is, zoals de makers zeggen, 100% namaak. Omdat hij een namaak-olifant is kan hij zijn wie hij wil, en daardoor de meest fantastische avonturen meemaken.

Zijn nieuwe avontuur brengt hem naar de maan, waar alles compleet anders loopt dan gedacht.

Olli en de puddingraket

Olli’s vriendje Ari heeft een nieuwe uitvinding gedaan: een raket die pudding als brandstof gebruikt. Ari en Olli gaan aan boord van deze bijzondere raket, om een reisje naar de maan te maken. Dwars door het dak gaan ze de lucht in, op naar de maan!

De landing verloopt vlekkeloos, maar wat is dat nou? Er duiken allemaal groene wezentjes op! De Maan Billies wonen op de maan, en kunnen Ari en Olli daar van alles over vertellen. En dat blijken bijzondere verhalen te zijn…

100% fantasie

De makers zeggen het zelf al: Olli is 100% nep. Dat betekent dat het in zijn verhalen voor 100% om fantasie draait, en er zonder problemen opeens kleine groene mannetjes op de maan kunnen wonen. En dat raketten op pudding kunnen vliegen. Alles kan, niks is onmogelijk, en dat maakt de boeken over Olli zo fijn om te lezen.

Olli vertelt kinderen niet hoe de wereld in elkaar zit, maar wel hoe het ook zou kunnen zijn. Dat betekent volop ruimte voor fantasie, en dat zijn de leukste kinderboeken.

Olli en de puddingraket – Diederiekje Bok & Hein Mevissen
ISBN 9789025868659
Leopold
€13,99